TRAFİK IŞIKLARI, GÖRME ENGELLİLER İÇİN KONUŞACAK

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan görme engellilerin karşıdan karşıya geçmelerini kolaylaştırmak için trafik lambalarının bulunduğu bölümlere sesli sinyalizasyon sistemi kuruldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ağustos 2015 11:39
TRAFİK IŞIKLARI, GÖRME ENGELLİLER İÇİN KONUŞACAK

Altı Nokta Körler Derneği Elbistan Şube Başkanı Hasan Koyuncu’nun talebi doğrultusunda harekete geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, ilk sesli sinyalizasyon sistemini İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’ndaki trafik lambalarının bulunduğu noktalara yerleştirdi. Uygulamadan verim alınması halinde ilçe genelindeki tüm trafik ışıklarına aynı sistemden yerleştirilecek.
İlk olarak şehir merkezinde bulunan ve çok fazla kullanılan meydanda hayata geçirilen sesli sinyalizasyon sisteminin görme engellilerin günlük yaşamını kolaylaştıracağını belirten Altı Nokta Körler Derneği Elbistan Şube Başkanı Hasan Koyuncu, bu sistem ile birlikte bir görme engellinin karşıdan karşıya geçmek için birini beklemek durumunda kalmayacağını ifade etti.
Bu sistemin yapılmasıyla görme engellilerin trafikte daha kolay hareket edebileceğini kaydeden Koyuncu, “Görme engelli arkadaşımız yolun karşısına geçmek istediklerinde zor anlar yaşıyordu. Akan trafikte tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlardı. Biz de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle görüşerek ülkemizin birçok noktasında kullanılan sesli trafik ışığı yerleştirilmesi talebinde bulunduk. Bu talebimiz de yerine getirildi. Sistem, ışığın rengine göre ses çıkararak engelli kardeşlerimizi uyaracak. Hayat artık daha kolay ve daha anlamlı olacak. Bu çalışma bizim için çok önemliydi. Bizim sesimizi duyan başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Bey ve ekibi ile diğer ilgililere çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Görme engellilerin yollarda bağımsız olarak yürüyebilmesi ve kavşaklarda karşıdan karşıya geçebilmesi için başlatılan uygulamada, seslendirilen sinyalizasyon lambalarında görmeyen vatandaşlara ışığın rengi söyleniyor.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.