Trump'ın 'yok ederiz' sözlerine karşılık geldi!

Pyongyang yönetimi, ABD Başkanın Donald Trump'ın BM toplantısında Kuzey Kore için söylediği sözlere cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Eylül 2017 10:59
Trump'ın 'yok ederiz' sözlerine karşılık geldi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün BM Genel Kurulu'na yaptığı konuşmada, "Mecbur bırakılırsakKuzey Kore'yi yok etmekten başka seçeneğimiz kalmaz" ifadelerinin ardından Kuzey Kore, provokasyona dair en ufak bir işaret görmeleri durumunda, "düşman üslerini yok etmeye" hazır olduklarını açıkladı.

Kuzey Kore haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre Pyongyang, "En güçlü nükleer silahlar devleti olarak yükselen Kuzey Kore, emsalsiz zorluklar ve girişimlere rağmen yaptırımlardan, baskıdan ve savaştan korkmuyor"dedi. Kuzey Kore, provokasyona dair en ufak bir işarette, kararlı ve önleyici saldırılarıyla "düşman üslerini yok etmeye" hazır olduğunu duyurdu.

"ABD KORKUNÇ BİR SALDIRI İLE KARŞI KARŞIYA KALACAK"

Yapılan açıklamada, "ABD'nin yüzleşme ve savaşı tercih etmesi durumunda korkunç bir nükleer saldırı, zavallı ve nihai bir harabeyle karşılaşacak" ifadelerine yer verildi.

YENİ YAPTIRIM ÇAĞRISINA CEVAP

​Öte yandan Kuzey Kore, kendilerine yönelik yeni yaptırımlar için çağrıda bulunan ABD'ye tepki göstererek, "Kuzey Kore'nin yeni yaptırımlar karşısında tutumunu değiştireceğini düşünmek hayal" dedi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.