Tüfekçi: Ülke gündemini ekonomik anlamda değerlendirdi

Emitaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tüfekçi, ülke gündemini ekonomik anlamda değerlendirdi. Tüfekçi, Rusya’nın planını, yaşanan krizin ülkeye ne getirip götüreceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2016 15:15
Tüfekçi: Ülke gündemini ekonomik anlamda değerlendirdi

2015 yılı ekonomik anlamda nasıl geçti?

2015 yılı seçimlerin yoğun olduğu bir yıl oldu. Millet seçim sonuçlarını görmeden elini cebine atmak istemedi. Yatırımlar az oldu. Dolayısıyla İnşaat sektöründe durgun bir yıl geçirdi. İnsanlar nereye yatırım yapacağını bilmediği için başta inşaat sektöründen kaçtı. Bu da inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Bununla beraber inşaat sektörünün arkasında beslenen iş kollarını da olumsuz etkiledi. Durağan geçti.

 Rusya krizini nasıl değerlendirirsiniz?

Rusya’nın hamlesi gerçekten çok orijinaldi. Bir uçağı feda etti, çok şey kazandı. Suriye’deki gayrimeşru olan Daeş’e saldırıyorum diyerek oradaki masum insanları, bilhassa Türkmenleri öldürdü. Bir uçak ile 400 füzesini Akdeniz’e konuşlandırdı. Bu işte Rusya hedefine ulaşarak kazanan taraf oldu. Rusya Suriye’de bir ağırlık oluşturmak adına bunu planladı. Yaptığı gayrimeşru işlere bir gerekçe buldu. Şuanda kendine iyi bir zemin oluşturdu.

Bu durumun Türkiye’ye negatif yansıması ne olur?

Bu durum Türkiye’yi etkilemez. Çünkü hükümetimizin bu konudaki duruşu nettir. Bizim açımızdan bakılırsa Rusya’nın karizmasını çizdik. Rusya’nın boş bir ülke olduğunu ve Türkiye’ye bağımlı olduğunu gördük. Türkiye ve Rusya ekonomisi birbirine bağlıdır. Böyle kısır bir olaya malzeme edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

2016 yılından neler bekliyorsunuz?

2015 yılının kötü geçmesinin telafisi 2016 yılına umutla bakılması gerektiğini iktiza ediyor. 2016 yılında beklentimiz lokomotif ve inşaat sektörünün açılmasını temenni ediyoruz. Buradan devlet yetkililerine sesleniyorum; “İnşaat sektörünün önünü açmak için, devlet elini taşın altına koymalıdır. En azından krediler ciheti ile inşaat sektörünü rahatlatmalıdır. Devlet kredileri Süspanse etmelidir. Kredilerin bir kısmını üstlenerek ekonominin bir kısmını düzeltebilir.” Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Ekonomi reform paketini açıklamasını bekliyoruz.

Emitaş’ın önümüzdeki süreçte hedefleri nelerdir?

Emitaş inşaat sektöründeki projelerini devam ettirme arzusunu taşıyor. Fazla risk almadan elindeki projeleri bitirmeyi temenni ediyor. 2016’da enerji sektöründe yatırımlar yapmayı düşünüyor.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.