TÜGVA Mescid-i Aksa’ya sahip çıktı

TÜGVA Mescid-i Aksa’ya sahip çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2017 18:19
TÜGVA Mescid-i Aksa’ya sahip çıktı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)  Kahramanmaraş Platformu tarafından "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Mescid-i Aksa'ya sahip çık" yazılı pankartlarla Cuma namazı vakti Ulu Camide bir araya geldi.  İsrail'i protesto eden grup şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı İsrail’in zulümlerine karşı bir bildiri yayınladı.

İşte yayınlanan o bildiri: “Mescid-i Aksa, alınların secdeyle buluştuğu, gönüllerin Rab ile buluştuğu ilk kıblemiz. Mescid-i Aksa, Müminlerin haykırışı, Müminlerin niyazı, Müminlerin direniş kalesi. Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşıyan mukaddesatımız. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs’te İsrail, bu sefer gözlerini Mescid-i Aksa’ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, Alınlarının secdeye varmasına da engel olmaktalar.

mescidi-aksa-1.jpg

Müslüman Müslümanın kardeşidir! Kardeşimize ve İslam’a yapılan zulme hep birlikte karşı çıkmak bizim yegane görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa’ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır.  Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı Dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur. Kudüs’e 1948’den beri yapılan işgaller bir yurtta değil, bizatihi İslam’a karşı yapılan bir saldırıdır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ilk kıblemiz olan ezan-ı Muhammediye’yi yasaklayacak kadar alçaklaşmıştır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz.

Burada bu bildiriyle biz Müslümanlar zulüm ile mücadele anlamında görevlerimizden sadece birini yapıyor ve dille uyarıyoruz. Ve şunu biliyoruz ki lanet okumak zulmü önlemeye yetmez. Bu sebeple öncelikle Hak Batıl mücadelesinde Haktan yana tavır alacak nesiller yetiştireceğiz. Baş zalim İsrail mallarını her zaman olduğu gibi yine boykot edeceğiz. İsrail uşağı olan basın ve yayın organlarıona asla teveccüh göstermeyeceğiz ve büyük bir inançla bu uğurda batıl ile mücadele cihad etmeye devam edeceğiz.  Şunu unutmasınlar ki bizim dilimiz gönüllerde dualarla bir olup Allah’ın izniyle zalimlere lanet olarak yağar. Anlamamakta direniyorlar: biz Allah’tan başka kimseden korkmayız! Bu zulüm devam ederse güçlenmeye devam edeceğiz. Kardeşlerimizin canını yakanlar ve İslam düşmanlığı yapanlar her daim enselerinde bizim nefesimizi hissederek korku solurlar.

mescidi-aksa-2.jpg

Bizler ki Hz. Muhammed’i son peygamber kabul etmiş, kayıtsız şartsız Allah’a teslim olmuş ordusunun ayak sesleriyle tüm dünyaya korkular salmış Osmanlı İmparatorluğunun torunlarıyız. Alçakların kulaklarında her daim bu sözler yankılanacaktır: bir gece ansızın gelebiliriz! Gün olmuş karadan gemiler yürütmüşüz, gün gelecek bu dünyayı da zalimlere dar edeceğiz. Bu sözler işgallerine devam eden zalimlerin ve üst akılların akıllarına iyice kazınsın. ‘susturmaya çalışsa da yedi alem; bu ümmetin Bilalleri bitmeyecek. Ve yükseldikçe göğe her haneden tekbirler Allah-u Ekber! Allah-u Ekber!’

Bakara suresinin 114. Ayetinde ‘Allah’ın mescidlerinde onun adının anılmasını engelleyenler ve oraların yıkılmasına uığraşan kimselerden daha zalim kim vardır?’ buyurulmuştur.

Ey Zalimler, unutmayın ki Allah zulme uğrayanların yanındadır! Ey zalimler, unutmayın ki zafer inananlarındır!

Filistin’deki Müslüman kardeşlerimiz, annelerimiz, babalarımız, bilsinler ki dualarımızla ve gönlümüzle sonuna kadar onların yanındayız. Allah’ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır. Konuşmamızı Al-i İmran suresi 12. Ayeti kelime ile bitirmek istiyorum ‘de ki: ey kafirler, yenileceksiniz! Ve toplanıp cehennemin dibine sürüleceksiniz!”

mescidi-aksa-3.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.