Tüm yollar kapandı! Tek çıkış Türkiye

Tüm yollar kapandı! Tek çıkış Türkiye

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2017 17:49
Tüm yollar kapandı! Tek çıkış Türkiye

Yedi ülkenin ilişkileri kopardığı Katar için bugün neredeyse çevresindeki tüm hava sahası kapanıyor.

Kısıtlı bir rotada uçan Katar Havayolları uçakları, İran üstünden ilerliyor ve Türkiye üstünden uçuyor.

Suudi arabistan ve Bahreyn'in de gün içinde hava sahalarını kapatmaları bekleniyor. Katar'dan gelen son açıklamada, komşularına uzlaşma çağrısı yapıldı. Sorunun çözümü için diyaloğa hazır olduğunu bildiren Doha yönetimi, herhangi bir misillemede bulunmayacağını açıkladı.

Aralarında Bahreyn, Suudi Arabistan, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Maldivler, Libya'nın doğu bölgesindeki hükümet ve Mısır'ın da bulunduğu bazı Arap ülkeleri 5 Haziran'da Katar ile diplomatik ilişkileri kestiklerini açıklamış, gerekçe olarak da 'Katar'ın terör örgütlerini desteklemesini' göstermişti.

YOLCULAR MAHSUR KALDI

boylesi-gorulmedi-tek-cikis-turkiye-a879f3.jpeg

Katar bu suçlamaları reddederken ülkenin borsası Pazartesi günü yüzde 7.2 düşüşle kapatmıştı.

Bu ülkelerinin Katar uçaklarına hava sahalarını kapatmalarının ardından Katar'dan kalkıp batı yönüne gidecek uçakların, komşu ülkelerin etrafından dolaşması gerekecek.

AP'ye bilgi veren bir Somalili yetkili, ülkelerinin hava sahasını kullanan Katar uçaklarının sayısında Pazartesi büyük bir artış yaşandığını söyledi.

Katar'ın başkenti Doha'da bulunan ve bölgenin en büyük hava limanlarından biri olan Hamad Uluslararası Havalimanı ve Qatar Havayolları'nın bu yasaktan etkilenmesi bekleniyor.

FlightRadar24 verilerine göre, Qatar Havayolları uçakları kısıtlı bir rotayı kullanarak uçabiliyor. Basra Körfezi'ni geçen uçaklar, İran üstünden ilerliyor ve Türkiye'den geçerek Avrupa'ya doğru seyrediyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.