Türk doktor İtalya’da geliştirdiği teknikleri anlattı... İlk kez Kahramanmaraş'ta uygulandı

Türk doktor İtalya’da geliştirdiği teknikleri anlattı... İlk kez Kahramanmaraş'ta uygulandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2017 14:55
Türk doktor İtalya’da geliştirdiği teknikleri anlattı... İlk kez Kahramanmaraş'ta uygulandı

Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, bağırsak ve yemek borusu hastalıklarının tedavisinde uyguladığı iki tekniği, İtalya’da davet edildiği toplantıda meslektaşlarına tanıttı.


Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, ilk kez kendisinin uyguladığı tedavi tekniklerini, davet edildiği Dünya Gastroenteroloji Toplantısı’nda meslektaşlarıyla paylaştı. 
Mersin’in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi’nde görev yapan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, bağırsak ve yemek borusu hastalıklarının tedavisinde uyguladığı iki tekniği, İtalya’da davet edildiği toplantıda, dünyanın dört bir yanından gelen meslektaşlarına tanıttı. Bozkurt, yemek borusundaki kanamada kullandığı ‘argon plazma koagulasyon’ (yakma) tekniği ve bağırsaktaki enfeksiyona uyguladığı ‘kolonoskopiyle antibiyotik sıkılması’ yöntemi sunum ve poster yayınıyla anlattı. Toplantıya katılan doktorlar, Bozkurt’un uyguladığı tekniklerin ayrıntıları hakkında sorular sordu.

tt.jpg

Literatürde olmayan teknikler
Uzm. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, yakma tekniğini 2012 yılında Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde uygulamıştı. Dr. Bozkurt, yemek borusundaki bir damarda kanama olan 40 yaşındaki hastayı, normalde tümörlerde kullanılan ‘argon plazma koagulasyon’ (yakma) tekniğiyle tedavi etmişti. Dr. Bozkurt, ‘kolonoskopiyle antibiyotik sıkılması’ yöntemini ise şu anda görev yaptığı Medical Park Tarsus Hastanesi’nde, geçtiğimiz Ocak ayında uyguladı. Dr. Bozkurt, 'psödomembronözenterekolitenfeksiyon’ teşhisi koyduğu 6 yaşındaki Berat Şenkal’ın kalın bağırsağındaki iltihaplı bölgeye, kolonoskopinin içindeki kanaldan enjektörle antibiyotik sıkmıştı.
Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, gastroenteroloji alanındaki böyle bir etkinliğe davet edilmekten mutlu olduğunu söyledi. Dünyanın değişik yerlerinden gelen meslektaşlarına, bir Türk doktor olarak kendi tekniklerini anlatmanın gurur verici olduğunu kaydeden Dr. Bozkurt, tıp dünyasına katkı koymak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.