“TÜRKİYE DEVLETİ CUMHURİYET’TİR” İN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

“TÜRKİYE DEVLETİ CUMHURİYET’TİR” İN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
“TÜRKİYE DEVLETİ CUMHURİYET’TİR” İN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Ahmet Özdemir  gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 2016 Ekonomisinin Hükümetin çıkardığı ekonomi paketleri sayesinde iyi bir yıl olarak geçirildiğini söyleyen Özdemir,  Hükümet olarak 2016 hedeflerine ulaşıldığını kaydetti.

Yeni Başkanlık Sistemi ile Türkiye Devleti Cumhuriyet’tir in gereğini yapacaklarını ifade eden Özdemir, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş ve Ülke Siyaseti için büyük bir kazanım olduğunu ifade etti.

2016 EKONOMİSİNİ NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ

2015’in sonunda 2016 ile ilgili planlamalar yapıyoruz. Ancak planlarımızda 15 Temmuz süreci gibi bir süreç yoktu,15 Temmuz süreci piyasaların bakışını ve arz edeceği malları yapacakları ticaret hacmini etkiledi. İş adamı durdu bekledi, yatırımcı bekledi. Ve yurt dışı yatırımcıları da bu süreçte sonucu görmek adına bir sürü projemizi askıya aldı.

Başbakanımız yaklaşık 2 ay önce bir ekonomik paket açıkladı. Bu pakette iş adamlarını desteklemek adına birçok yenilikler bulunmasının yanı sıra, ödemelerin ertelenmesi ve yatırımların devam edilmesi için hükümetin paketlerle birlikte iş adamlarına ve yatırımcıları destek çıkması büyük önem arz etmektedir.

Piyasa algısı oluşturmak lazım. Hükümet olarak 2016 hedeflerimize ulaştık. Ancak serbest piyasa hedeflerine ulaşamadı.

2014 yılında IMF’ya borcumuzu bitirip dünyaya Güçlü ve Bağımsız Türkiye ekonomisini nasıl ispatladıysak, şimdi de aynı şekilde bu gücümüz tekrar gösterip, Güçlü Ekonomi ile birlikte büyüyen Güçlü Türkiye’yi Dünya Devletlerine göstermemiz gerekiyor.

2017’DEN NELER BEKLİYORSUNUZ?

2017 yılında Yatırımcıları yeni yatırımlara teşvik etmeyi planlıyoruz. Yatırımı özendirirseniz ticari hayat canlanıyor. Biz hükümet olarak şehirlerin imar planları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ancak o planların içerisinin dolması için yani o ticari damarların hareket geçmesi için yatırımlar şart. Bu da serbest piyasaya bağlı Serbest piyasanın hareketlenmesi için çalışmalar yapmamız lazım. Serbest piyasanın acilen hareketlenmesi ve bu kanın yani paranın ticari yatırımlarla değerlendirilmesi gerekiyor.

Hem Cumhurbaşkanımızı hemde Başbakanımız bu yatırımların kolaylaşması için yeni yatırım alanları ve yeni yatırım çalışmaları ile ilgili çalışmalar yapıyor.

Şehrimizde yapılan iş adamları toplantısında bir iş adamının önerisi dikkatimi çekmişti. O iş adamının önerisi şu şekildeydi,  Teşvik ile yatırım yapan iş adamlarının teşvik süresinde yapacağı binaların teşvik süresi içerisinde yapacağı binada kendisine sunulan sürenin 3 yılın yarısı kadar ek süre verilmesi isteniyor bu iş adamının fikri buydu.  Ancak yapacağınız yatırımı belli oranda yapmak kaydıyla gibi bir şart da koşuluyor.

Bu 3 yılın sonunda yarı oranında uzatılmayı değil, tam olarak yani 3 yıl uzatılması ile ilgili fikirlerimizi il başkanları toplantısında sunmayı düşünüyorum. Hükümetimizin projeksiyonuyla vatandaşın beklentilerini aynı orantıda örtüştürdüğümüzde bir problem kalmayacak

Türkiye Devleti Bir Cumhuriyettir. Cumhuriyet halkın kendi kendisini yönetme biçimidir. Bizim devlet sistemimizde uygun bir hükümet sistemi yoktu. Vatandaş kendi kendisini yönetecek olan kişileri seçiyordu, kendi kendini yönetemiyordu.

 Yeni Başkanlık Sisteminde Türkiye Devleti Cumhuriyet’tir in gereğini yapacağız.

İdeal olan bir sisteme şu anda geçemedik, CHP lilerin söylediğini anlayamıyorum. Cumhuriyetin niteliklerini ortadan kaldırdılar diye hükümete iftira atıyorlar. Halbuki böyle bir durum yok aksine cumhuriyetin gereklerini yerine getiriyoruz. 2010 Referandumunu yok sayarak söylüyorum, Cumhurbaşkanını Meclis seçiyordu, Milletvekillerini halk seçiyordu. Bizde şu anda yeni sistemde diyoruz ki Milletvekillerini değil direkt Cumhurbaşkanını seçiyoruz.

Dünyayı yöneten ülkelerin seçim sistemlerine bakın Doğrudan Temsil sistemidir. Doğrudan Temsille bir çok şeyi başarabilirsiniz İki meclisli olanlar da dahi Başbakanı, Cumhurbaşkanını seçenler yine de doğrudan temsille seçilirler.

Doğrudan temsil olan meclislerde seçme ve seçilme yaşı 18’dir. Diğer meclislerde yani temsilciler danışma istişare, ne meclisi derseniz deyin onlarda seçilme yaşı büyük çünkü oralarda tecrübe daha ön plana çıktığı için bu şarttır.

Seçim sistemindeki seçme yönetiminin ne olduğunu ve değerinin bilinmesi gerekiyor.

Parlamenter Sistemde, Yunanistan, Portekiz, Türkiye, İspanya ülkeleri var, bakın bu ülkeleri neredeyse hepsi ekonomik kriz batağında Türkiye’yi de bu batağa çekmek istiyorlar.

Arap baharıyla başaramadıklarını, 15 Temmuz İşgal girişimiyle başaramadıklarını Cumhurbaşkanımızın tabiri ile Ekonomi Terörü ile yapmaya çalışıyorlar.

Bu ve benzeri terör örgütlerinden kurtulmak için Anayasamızın değişmez hükmü olan Türkiye Devleti Cumhuriyettir ilkesinin gereğini yapıyoruz. CHP’nin bizi takdir etmesi lazım. Ya siz Cumhuriyetin Niteliklerini tam olarak yerine otutturdunuz demesi lazım. Ancak onların sırtını dayadığı kaynak halk olmadığı için anlayamıyorlar.

Biz Vatandaşla omuz omuza hareket ettiğimiz için biz bundan bir endişe taşımıyoruz. Yarın başka biri gelirse ne olacak diye endişe duyuyorlar, Yarın başka birisi gelirse vatandaş onu uygun görmüştür o gelmiştir. Biz böyle hareket ederiz, o zaman başka birinin gelmemesini sağlamak için hizmet yapacaksınız.

BAŞKANLIĞIN GETİRECEĞİ AVANTAJLAR

Bütün sistemler için söylüyorum, bir derneğin 10 üyesi varsa o derneği muhataba alan kişi o 10 kişiyi muhatap alır, diğer bir derneğin üyesi 1 milyon kişiyse ona farklı muamele yapar. Onu kapıda karşılar diğerini de odasında dinler.

Bizim Başkanlık Sistemimizin vatandaşın oyunun %50’nin üzerinde bir oy ile başa gelecek olan bir Başkan Avrupa da ayak ayak üstüne atarak, bizim şartlarımız şunlardır bu beklentilerimizi karşılayacaksanız oturalım yoksa oturmanın bir anlamı yok der. Ancak %20 oy ile Başbakan olmuş bir Başbakanın ya da siyasi iradenin herhangi bir ülkenin karşısında yaptırım yapacak veya karşı bir refleks gösterecek gücü yoktur.

İnsanların siyasi bir iradeden tek beklentisi dışarıda Türkiye’yi sağlam bir irade ile yönetmesidir.

Sayın Cumhurbaşkanımız bunu Türkiye’ye yaşatıyor.

KAHRAMANMARAŞ SİYASETİ ŞUANDA ZİRVE DÖNEMİNİ YAŞIYOR, BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ VEYSİ KAYNAK SİZCE KAHRAMANMARAŞ İÇİN BİR KAZANIM MIDIR?

Çok büyük kazanımdır, Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak Bey hem belediyecilik hemde Kahramanmaraş’ın çözülemez dendiği sorunları ufak dokunuşlarla halledebiliyor.

Belediye Başkanlarımız ile birlikte biz yılsonu değerlendirme toplantısı yaptık. O değerlendirme toplantısında Belediye Başkanlarımız bizden şu taleplerde bulundular. Bizden istenilen talepler Kar yağışı olduğu için kar yağışında çok yoğun çalışıyoruz ve yıpranıyoruz gibi talepler geldi. Başbakan Yardımcımız her ilçeye bu konu hakkında tek tek destek çıktı.

Bunu sağlamak için Milletvekillerimiz devreye girecekti Bakanımız ile iletişime geçecekti hangi belediyeye ne kadar verileceği hakkında bir bilgi olmayacaktı. Ancak 31 Aralık akşamı başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak bu imkanı sağladılar.
Kahramanmaraş’ta bir sorun yaşandıysa, Halk milletvekilleri bir sorun yaşadıysa eğer bu sorunu hemen Veysi Kaynak beye iletiyorlar ve sorunlarımız Çabucak halloluyor.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.