TÜRKİYE İÇİN BİR İLK!

Düşmanın korkulu rüyası olacak UMTAS...

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2016 14:02
TÜRKİYE İÇİN BİR İLK!

Türkiye'nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi UMTAS, öncelikli olarak taarruz helikopterlerinde kullanım için geliştirildi.

Sistem kalifikasyon faaliyetlerine devam edilen Türk füzesi, üzerinde barındırdığı teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehlikelere karşı etki gösteriyor.

kyzaa_1470997535_3159.jpg

Türkiye'nin tam bağımsız ülke olabilmesi için savunma sanayisinin yeterli hale gelmesi gerekiyor.

Bu alanda eksikliği fark eden ve birçok çalışmaya imza atan hükümet, savunma sanayinin millileştirilmesi için yerli Ar-Ge ve üretimi destekleyerek ülkemizin yeterliliğinin artırılmasına katkı sağlıyor. 

mrscn_1470997514_9453.jpg

Birçok özel şirket, teknokent ile küçük ve orta işletmeli kuruluşlar da savunma sanayinin yerlileştirilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu anlamda roket ve füze sistemleri ile ülke savunmasına katkıda bulunan Roketsan tarafından geliştirilen 'Uzun Menzilli Anti-Tank Füze (UMTAS)' Türkiye'nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi olma özelliği taşıyor.

Hedefi 8 km'den vuruyor

Taarruz helikopterlerinden kullanım için geliştirilen sistem, üzerinde barındırdığı teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehditlere karşı etki gösteriyor

8 km azami menzil ve 500 m asgari menzile sahip tanksavar füze, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabiliyor.

egkqc_1470997520_8969.png

Gizlenmiş hedeflere atış, hassas vuruş noktası ayarlayabilme ve vuruş etkinliği değerlendirme imkanı sağlayabilen UMTAS, sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor.

Halen geliştirilmekte olan Milli Atak helikopterinin (T-129) resmi tanksavar sistemi olarak tanımlanan UMTAS çeşitli platformlara (Helikopter, İHA, Kara Aracı, Sabit Platform, Hafif Saldırı Uçağı, Deniz Platformu) entegre edilebiliyor.

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.