Türkiye Uluslararası turnuvasında birinci oldu

Kahramanmaraş’ta kurtuluş etkinlikleri kapsamında onuncusu düzenlenen Uluslararası Güreş Turnuvası'na 17 Ülkeden 115 sporcu katıldı. Türkiye 73 puanla 1. oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2016 17:19
Türkiye Uluslararası turnuvasında birinci oldu

  Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen spor müsabakaları sonucunda en çok puanı toplayan ülke 73 puanla Türkiye olurken, 2. Gürcistan 42 puan, 3. 35’er puanla Çeçenistan ve Kazakistan oldu.
Turnuvayı değerlendiren Güreş Federasyonu Asbaşkanı ve Gençlik Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Turnuvamız coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Çok kaliteli güreşler seyrettik. Bu organizasyonlar ülke sporuna çok faydası oluyor. Güreş sporunun büyüyerek devam etmesi gerekiyor. Bunun için ise biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

turnova-2.jpgturnova-2.jpg
Müsabakaların 8 sıklette düzenlendiğini belirten Kabakçı şunları kaydetti, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen bu organizasyon vatandaşlar tarafından güzel ilgi görüyor. 2020 ve 2024’te şehrimizden olimpiyatlarda derece yapan sporcu çıkarmak istiyoruz.”
Turnuvaya Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve ilgililer katıldı.
Müsabakaların ardından ise dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.