Türkiye'de o ilde kırmızı alarm verildi!

15 gün önce Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenilen Suriye uyruklu Muhammed Hüseyin'in, Malatya Valiliği Göç İdaresi Bürosuna başvurarak kimyasal saldırıya maruz kaldığını söylemesi üzerine ekipler alarma geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2017 15:46
Türkiye'de o ilde kırmızı alarm verildi!

Öğle saatlerinde bir yakını ile birlikte Malatya Valiliği içerisinde bulunan Göç İdaresi Bürosuna başvuran Suriye vatandaşı Muhammed Hüseyin (35), 15 gün önce Kobani’den Türkiye’ye giriş yaptığını ve Malatya’ya yerleşmek istediğini bildirdi. Bu sırada baygınlık geçirdiği öğrenilen Hüseyin’in göç idaresi bürosundaki yetkililere kimyasal saldırıya maruz kaldığını söylemesi ekipleri alarma geçirdi.
Suriyeli mülteci hemen bir odaya alınırken durum AFAD ekiplerine bildirildi. Kısa sürede AFAD ve UMKE ekipleri özel giysiler giyerek Valilik binasına geldi. Burada ilk müdahalesi yapılan Suriyeli mülteci, sedyeye konularak ambulansla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.
Hastanede de olası kimyasal etkenlere karşı her türlü önlem alınırken, iddiaya göre 1,5 yıl önce Suriye’de kimyasal silahla vurulduğunu ifade eden Muhammed Hüseyin, müşahede altına alınarak tedavisine başlandı.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.