TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ağustos 2017 16:27
TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ

Onikişubat Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında bisiklet ve yürüyüş yollarıyla şehrin geldiği noktayı farklı bir boyuta taşıyor. Bu anlamda yeşil alanların ve baraj suyunun eşsiz güzelliğiyle bütünleşerek, bölgede yaşayan vatandaşların nispi olarak rahatlatılması için “Türkiye’nin en kapsamlı” yürüyüş ve bisiklet yolları çalışmaları başlatıldı. 

Proje,67 bin 405 metrekare alan üzerine Avşar Mahallesi’nde olup Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite’sinin güneyi boyunca uzanan Kılavuzlu Suluma Kanalı’nın kuzey hattı boyunca, kesintisiz 9 bin metre uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu olacak şekilde hazırlandı. Kentte, her yaştan ve her kesimden insanın kullanabileceği, açık havada aktivitelerini gerçekleştireceği “açık  alan spor alanları” yaratarak yaşam standartları iyileştiriliyor. Projenin amacı,  halkın nefes alınabilir bir alanda spor yapmasını sağlamak, sağlıklı yaşam kapasitesini arttıran yeni ortamlar oluşturmak.

ONİKİŞUBAT’TA YAŞAM STANDARTLARI ÜST SEVİYEDE

Türkiye’de bir ilk olma özelliğiyle, 9 bin metre kesintisiz yol boyunca vatandaşın doğayla sunduğu eşsiz güzellikle, aktivitelerini gerçekleştireceği yaşam alanı olacaktır. Vatandaşların aktivitelerini yapabilecekleri, vakitlerini en dolu ve sağlıklı şekilde değerlendirecekleri 9 bin metre yol boyunca; 6 noktada farklı kondisyon alanları, yürüyüş alanları ve 720 adet bisiklet otoparkı,240 araçlık otopark, bin 976 metrekare  model uçak pisti alanı olup,560 metrekare de ise kafeteryalar bulunacaktır.  

Türkiye’nin en kapsamlı projesi olan bisiklet ve yürüyüş yolunun toplam maliyeti ise 5.639.753.000’dir.

Onikişubat Belediyesi, bisiklet ve yürüyüş yolu projesiyle, vatandaşı düşünerek yaşam standartlarını her zaman en üst seviye de tutup “Türkiye’nin en kapsamlı” projesini sizlere sunmaya hazırlanıyor.

oniki-(1).jpgoniki-(2)-001.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.