Türkiye’nin Suriye’de bir operasyon hazırlığı var mı?

Türkiye’nin Suriye’de bir operasyon hazırlığı içinde olup olmadığı sorulan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, “Her hangi bir saldırıya karşı Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuzdadır ve bunun gerektirdiği her türlü hazırlığı da yapar” yanıtı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2016 21:24
Türkiye’nin Suriye’de bir operasyon hazırlığı var mı?

Bakanlar Kurulu toplantısı açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Suriye’de bir operasyon hazırlığı olup olmadığı sorusu üzerine, Suriye’deki her gelişmenin Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini ifade ederek, “En çok ilgilendiğimiz husus ise Türkiye’nin güvenliğidir. Her hangi bir saldırıya karşı Türkiye her zaman tedbirlidir, teyakkuzdadır ve bunun gerektirdiği her türlü hazırlığı da yapar” dedi.

"EN KÖTÜ SENARYO 600 BİN KİŞİ"

Suriye’den Türkiye’ye yönelik mülteci akınıyla ilgili olası senaryoları da değerlendiren Kurtulmuş, “En kötü senaryo sınırımıza 600 bin kişinin gelmesi. Gelecek insanları sınırın dışında ağırlamak öncelikli hedefimiz olacaktır” ifadelerini kullandı.

"GEREKEN YAPILACAK"

Kurtulmuş, teröre destek veren belediyelerle ilgili gerekenin yapılacağını da ekleyerek, ”Eğer belediyeler halka hizmet sunmak yerine başka işler yapıyorlarsa, teröre destek vermek için ellerinden geleni yapıyorlarsa bunlara da gerekenler yapılacaktır. Kim teröre destek vermişse de bunun hesabı sorulacaktır” diye konuştu

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.