Türkiye’yi güzel günler bekliyor

Türkiye’yi güzel günler bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Türkiye’yi güzel günler bekliyor

Aksay İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ökkeş Say, 15 Temmuz sonrası Türkiye ekonomisini değerlendirdi. 15 Temmuz öncesinde küresel ekonomik kriz olduğunu dile getiren ve 15 Temmuz öncesi ile günümüz Türkiye ekonomisini kıyaslayan Say, ‘bugün daha iyiyiz’ dedi.

‘15 Temmuz sonrası Türkiye ekonomisi nasıl ilerliyor?’ sorusunu siyasetçi ve iş adamlarına sorarak durumu ustasından öğrenen Maraştan Haber, ekonominin lokomotif sektörü olarak anılan İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Aksay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ökkeş Say ile ekonomi değerlendirmesi yaptı. Say, Türkiye’yi güzel günlerin beklediğini söyledi.

TÜRKİYE’MİZ ÇOK GÜÇLÜ BİR DEVLET
Türkiye ekonomisi, 15 Temmuz darbe girişiminden önceki durumundan daha iyi. Darbe girişiminden önceki dönemde küresel bir ekonomik kriz vardı. İnşaat sektörü lokomotif sektör olduğu için bu durum inşaat sektörüne de yansımıştı. 15 Temmuzdan sonra Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı ile bankalar faiz oranlarını düşürdü. Şu anda bunun getirdiği bir hareketlilik var. Ak Parti iktidarından önceki dönemlerde  anayasa kitapçığı meselesi vardı  ülke ekonomisi altüst olmuştu bugün darbe girişimi var her şey normal seyrinde ilerliyor. Türkiye çok güçlü bir devlettir. Dış güçler bunu hazmedemedikleri için üzerimizde oyunlar oynamaya devam ediyor.Biz hep birlikte olduğumuz sürece her türlü zorluğun üstesinden geleceğiz.

EKONOMİ ÇOK DAHA İYİ OLACAK

 Türkiye ekonomisi çok iyi seyrediyor. Hükümetin izlediği politikalar çok olumlu neticeler verdi. Bu sayede bu hain girişimden fazla yara almadan kurtulduk. 15 Temmuz öncesinde tüm dünya genelinde piyasada bir durgunluk vardı. Bugün darbe girişiminden önceki üç aylık dönemden daha iyi durumdayız. Hatta ilerleyen zamanda eskisinden çok daha iyi olacağız.

YATIRIMLARIMIZA HİÇ ARA VERMEDİK

Aksay İnşaat bu süreçten ufacıkta olsa etkilendi ama hiçbir şekilde yatırımlarımızı durdurmadık. İşimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Aksay İnşaat olarak yapıp satmanın yanı sıra taahhütlü işler yapıyoruz. Şu anda Gaziantep'te TOKİ'nin 500 konutluk projesinin yüklenici firması olarak vazife yapıyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Kahramanmaraş Kuyumcular Kooperatifi ile ortak yürüttüğü Altınkent kuyumcular sitesinin yüklenici firması Aksay İnşaattır. Tıpkı bunlar gibi diğer projelerimiz hız kesmeden devam ediyor.

ALTIN KAHRAMANMARAŞ’A ALTIN ŞEHİR

Kahramanmaraş'taki kuyumcular Kooperatifi'nin öncülüğünde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yapılan güzel bir proje olan Altınkent Kuyumcular Sitesi çok değerli bir projedir. Kahramanmaraş Kuyumculuk sektöründe Türkiye'de lider bir şehirdir. Kuyumcularımıza daha kaliteli bir iş ortamı sunmak adına onlara atölye olabilecek nitelikte, kaliteli ve Nezih bir ortam oluşturacağız. Kuyumcukent'in içerisinde 325 tane iş yeri olacak. Toplam ihale bedeli 75 milyon civarındadır. 2 yıl içerisinde bu projeyi bitirmeyi planlıyoruz. 
 

KAHRAMANMARAŞ’A HİZMET EDİYORUZ
Mimari olarak Kahramanmaraş'ın alışmış olduğu bir mimari yapı var. İç düzen olarak lükste sınır yok. Lüks dış mimariye eskiden çok önem verilmiyordu. Ama son yıllarda önem kazandı. Diğer inşaat firmaları da önem veriyor. Bunun bilincinde olmak çok güzel. Artık vatandaş ev bakarken; dış mimarisine, iç mimarisine, binanın bulunduğu çevrenin sosyal yapısına ve ulaşım imkânlarına bakıyor. En önemlisi de kimi yaptığına bakıyor. İnsanlarımız artık seçici, hassas davranıyorlar. Aksay İnşaat olarak her yaptığımız iş hem bize hem de memleketimize katkı sağlıyor. Bir basamak daha atlıyoruz. İnşaat sektörü her gün kendini yeniliyor. Yeni teknolojileri ve mimarileri kullanmaya gayret ediyoruz.

 

VATANDAŞLAR EV ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

Müşterinin en çok dikkat ettiği husus en başta güvendir. Projenin hangi inşaat firması tarafından gerçekleştirildiği  önem sırasının başında gelmelidir.

Müşteri ev alırken şu soruların cevabını arar;

Daire taahhüt edildiği tarihte teslim edilecek mi?
Taahhüt edildiği şekilde vaat edilenler gerçekleştirilecek mi?                                                    
Teslim sonrasında karşımda ciddi bir muhatap olacak mı?                                                      Proje civarında yer alan projeler ile kıyaslandığında farkı nedir?                                        Brüt alan değil net alan dikkate alınıyor mu?                                                                        Isınma şekli ne? Daire içi işçilik kalitesi nedir?                                                                        Çocuklar için oyun alanları ve sosyal imkanlar bulunuyor mu?

Kısacası müşteri ödediği bedelin karşılığını alıp alamadığına bakıyor. Bunlar dikkat edilen hususlardan bazılarıdır. Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin yaptığımız sitenin sorunlarını takip ediyoruz. Zaten iki yıla kadar garantimiz var. Bu sürede bütün sorumluluk firmamıza aittir. Müşterilerimizin memnun olması için elimizden geleni yapıyoruz.

CERABLUS’U FETHETTİK

 Ekonomi Türkiye ile kıyaslanacak bir alan değildir. Türkiye bölge ve ülke olarak dünyada çok önemli bir yere sahiptir. İç karışıklık çıkarılmaya çalışılmasından sonra yanı başımızdaki masumları kurtarmaya gidiyoruz. Hem ekonomik olarak güçleniyoruz hem de orduyu çözerek Cerablus’u fethettik. Ülkemizi güzel günler bekliyor. 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.