Türkoğlu dünyaya tanıtıldı

Türkoğlu dünyaya tanıtıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2017 10:58
Türkoğlu dünyaya tanıtıldı

2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali dün sonra erdi. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’nde 25 ülkeden bin 100 sporcunun katılımıyla gerçekleşen festivalde birlik, beraberlik ve kardeşliğin yanı sıra Türkoğlu’nun tanıtımı öne çıktı.

Türkoğlu Kaymakamlığı, Türkoğlu Belediyesi ve Türkoğlu Avasım Geleneksel Okçuluk Derneği işbirliği ve Başbakanlık Tanıtma Fonu desteğiyle düzenlenen festivalin açılışı nedeniyle kortej yürüyüşünün ardından bin 100 sporcu üç gün boyunca çeşitli gösteriler sergiledi. Mehter takımı gösterisi, güreş, yaylı ve atlı okçuluk, gökbörü, ülkelerin takım koşusu, atlı cirit gösterisi, çevgan oyunu ve Kırgız atlı akrobasi gösterilerinin yanı sıra, akşamları da, Yesevi Topluluğu Sanat Gesterisi, İrfan Gürdal, Mustafa Yıldızdoğan ve Zara konserleriyle Türkoğlu halkı unutulmaz günler yaşadı. 3 gün boyunca düzenlenen festivale katılım her geçen gün arttı. Festivalin 3. gününde Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, İran, Çin, Hırvatistan, İngiltere, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Kazakistan, Litvanya, Malezya, Meksika, Moğolistan, Hollanda, Polonya ve Ukrayna'dan yaklaşık bin 100 okçu mücadele etti. Sabit ve uzaklaşan puta ile limitli ve limitsiz menzil koşusu dallarındaki yarışmalara sporcular, kültürlerini yansıtan kıyafetlerle katıldı. Müsabakalar sonucu Macaristan birinci olurken, ikinci ve üçüncülüğü ise Türkiye elde etti. Festivalde, yerli ve yabancı ülkelerin geleneksel dans, savaş sanatları ile atlı okçuluk gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

a1-033.jpg

TÜRKİYE’YE ÖRNEK FESTİVAL

Gece gündüz çalışarak yaptığı hizmetlerle vatandaşın beğenisini toplayan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivali’nin Türkiye’de düzenlenen festivaller arasında üst sıralarda yer aldığını belirtti. Başkan Okumuş, gençlere tarihi sevdirmeyi amaçladıklarını ifade ederek “Bu sene ikincisini düzenlediğimiz ve Türkoğlu ilçemizi Türkiye’de düzenlenen festivaller arasında üst sıralara taşıyan bu organizasyon İnşallah hem Kahramanmaraş’ımızı hem de Türkoğlu’muzu aynı zamanda da ata sporu olan gençlerimize ve çocuklarımıza benimsetilmesi ve tanıtılmasını amaçlamaktadır. Teknik belediyeciliği bu 3. dönemde ustalık eseri olarak Türkoğlu’muza hizmet ediyoruz. Ama önemli olan sosyal belediyecilikti bu festival gerçekten Türkoğlu için ismine layık bir şekilde tuttu” dedi.

a2-025.jpg

ATA SPORUNA İLGİ ARTIYOR

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, festivalin geçtiğimiz yıl hain 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılamadığının  altını çizerek, festivalin temasının Türklerin Ortadoğu ile bütünleşmesinin 500. yılı ve Yavuz Sultan Selim Han olduğunu söyledi. Ata sporlara olan ilginin arttığını belirten Kartal, 2. Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivalini Türkoğlu’nda yaptıklarını için gurur duyduklarını söyledi. Kartal, “Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Geleneksel Türkoğlu Avasım Türk Oyunları Festivalimiz biliyorsunuz 2015 yılında icra edilecekti. Ama o alçak, hain 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle o sene gerçekleştiremedik. Festivalimizin ana teması Türklerin Ortadoğu ile bütünleşmesinin 500. yılı olması münasebetiyle hem de Yavuz Sultan Selim Han idi. Yine aynı temayı bu seneye de aktardık. Tabi baktığımız zaman ata sporlarımıza karşı gittikçe artan bir ilgi görüyoruz.

a3-019.jpg

“BU GÜÇ VE RUH SAYESİNDE ZİNCİRLERİMİZİ KIRACAĞIZ”

Türkiye’nin sırtına yüklenmiş tarihi bir misyonu olduğunu dile getiren Kartal, “Bizim sadece yabancı ülkelerimizden gelen misafirlerimiz değil, sınırlarımız bir olmayıp ta gönüllerimizin bir olduğu coğrafyamızdan birçok kardeşimiz burada. Irktaşlarımız, dindaşlarımız burada. İnşallah  ülkemiz kendi sırtına yüklenmiş olan tarihi misyonunu en güzel şekilde yerine getirerek, geleceğe çok farklı bir perspektifle girecektir. Biz gençlerimizi kendi kültürel tarihi mirasları ile tanıştırmazsak onları bu sporlarla, atalarının başarılarıyla özdeşleştirmezsek hiçbir şekilde geleceğimiz olmaz. Bu coğrafyada her tarafından kuşatılmış olan Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti bu zinciri elbette gençlerimizin gücü ve ruhu sayesinde kıracaktır. Bunun için de bu sporcularımıza çok büyük işler düşüyor. İnşallah bu festivallerimizi devam ettirmeye çalışacağız. 

a4-005.jpga5-004.jpga6-003.jpga7-002.jpga9.jpga8.jpga10.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.