Türkoğlu Esnaf ve Sanatkarlar odası esnaflara sahip çıkıyor

Türkoğlu Esnaf ve Sanatkarlar odası esnaflara sahip çıkıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2017 10:35
Türkoğlu Esnaf ve Sanatkarlar odası esnaflara sahip çıkıyor

Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Derviş Türk son zamanlarda küçük ölçekli esnaflara tanınan faizsiz kredi imkanı (KOSGEB Kredileri) Türkoğlunda 350-400 arası esnafın faydalandığını belirtti.

Türk, Türkoğlu’nun ulusal marketler zinciri halkasına dahil edilmesinin doğru bulmadığını belirterek, Küçük esnafların yok olmasının tek sebebinin ulusal marketlerin ilçelere girmesi olduğunu belirterek Türkoğlu halkını yerel esnaflardan alışveriş yapma çağrısında bulundu.

Türk açıklamasında, ‘Yerel Esnaflar ilçemizde var olma mücadelesi veriyor, Devletimizden ricamız 25 bin veya 30 bin nüfuslu yerlerden aşağı ilçelere ulusal marketlerin girdirilmemesi gerekiyor.’ Dedi. Türk açıklamalarına şu şekilde devam etti.

“Esnaflarımızdan yaklaşık 350-400 arası esnafımız yararlandı. Bunun için de Tüm Esnaflarımız ve şahsım adına devletimize teşekkür ediyorum. Hükümetimiz çok büyük bir iyilik yaparak büyük bir ayrıcalık yapıp kapanmaya yüz tutmuş esnaflarımız bu kredilerle hayat buldu. Bir önceki KOSGEB kredilerinden orta ölçekli esnaflarımız yararlanmıştı ancak bu yeni kredi den düşük ölçekli esnaflarımız yararlandı.

25 bin ve 30 binden aşağı ilçelere Ulusal Marketlerin girmesini istemiyoruz. Yerel esnaflarımızın mevcut  olan ticareti etkileniyor. Bizim ilçemize ulusal marketlerin girmesinin bir anlamı yok, İlçemiz zaten kendisine yeten bir ilçe ulusal marketlerin bu ilçeye girmesi mevcut potansiyeli olumsuz düzeyde etkileyecektir. Bizim kendi esnafımızın kazandığı para yine ilçemizin kendi içerisinde dönüyor, yani siz yerel esnafınızdan alışveriş yaptırdığınız zaman esnafın kazandığı para ilçe içerisinde yine size dönecektir. Bölge halkına ricam kendi esnafımızdan alışveriş yapalım. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.