TÜRKOĞLU İLÇESİNE YATIRIM YAPAN KAZANIR

TÜRKOĞLU İLÇESİNE YATIRIM YAPAN KAZANIR

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
TÜRKOĞLU İLÇESİNE YATIRIM YAPAN KAZANIR

Kahramanmaraş’ın her geçen gün kendisini geliştiren ilçesi Türkoğlu yapılan yeni yatırımlarla ile yatırımcıların gözdesi olmayı amaçlıyor.

İlçe’nin gelecek için yapılacak olan yatırımlara olumlu cevap vereceğini belirten Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ‘Türkoğlu’na ilçesine yatırım yapan kazanır.’ Dedi.

İlçeye yeni yapılacak olan Cezaevi, Lojistik Merkezi ve ilçenin merkezine yapılacak olan yeni yaşam alanları ile birlikte Türkoğlu İlçesinde büyük bir yatırım alanı oluşacağını belirten Okumuş, Artan nüfus yoğunluğu ile birlikte ilçeye yapılan yatırımların kârlı ve kazançlı olacağını belirtti.

2016 YILI EKONOMİK OLARAK NASIL GEÇTİ

2016 yılı Türkiye genelinde, Türkiye’nin içinde bulunduğu stratejik konumundan dolayı birçok olumsuz olayı başımızdan geçirdik. Tabi bu terör ve benzeri ülkemize karşı yapılan hain saldırılara milletçe ayakta durduk ve karşı koyduk ancak bu gibi toplumsal düzeni etkileyecek terör olaylarının ekonomiye olumsuz yansıması oldu.

Ülkemiz çok büyük ekonomik travmalar geçirdi ancak Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve halkımızın desteği ile iyi gidiyor 2017 yılında bu ekonomik sıkıntılarının yaşanmayacağı kanaatindeyim.

Ekonomi ne kadar iyi giderse, bize gelen İller Bankasındaki bütçe o kadar iyi oluyor. 2017’nin 2016 yılından daha olumlu geçeceği inancındayım.

Türkiye Cumhuriyeti halkı büyük devlet olmanın bilincine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde vardı. Büyük devletinde büyük sorunları olur, bu sorunlar artık alışmamız gereken sorunlar. Çünkü daha önce Türkiye kendi sınırları içerisine kapanıp kendi içerisindeki sorunlarıyla uğraşan bir ülkeden çıkıp şu anda Ortadoğu ve Orta Asya ya yön vermeye çalışan bir ülke olduğu için birçok sorunlarda ortaya çıkıyor.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE İÇİN GEREKLİ Mİ?

Yaklaşık 100 yıldan beri parlamenter sistem ile yönetilen bir ülkeyiz. Bu kadar kısa sürede 70-80 hükümet değişmiş ortalama 1.5 yıla bir hükümet düşüyor, Tabi son 15 yıldır bir istikrar var. Ancak bu böyle gidecek diye bir kural yok. Türkiye Cumhuriyetinin kalıcı bir istikrar modeline ihtiyacı var. Yarın birgün Cumhurbaşkanımızdan sonra veya Ak Parti’den sonra gelecek olanlar için de kanun yapacak tek başına iktidarın göğüsleyen partilerin gelmesi lazım. Başkanlık sistem de bunu gerektiriyor.

Başkanlık sistemi ülkemizin geleceği için ideal sistemlerden bir tanesi. Komisyonlardan geçti Meclisten de geçtikten sonra halkımızın büyük kabulü ve teveccühü ile kabul edilecektir.

GÜÇLÜ BİR İKTİDAR AVRUPA VE DÜNYANIN KARŞISINDA DA GÜÇLÜDÜR.

Koalisyon dönemlerindeki hükümetlerin yaptığı veya yapamadığı hizmetleri de biz biliyoruz. Bu güçlü bir şekilde geçecektir. Önümüzde 2023 ve 2071 hedeflerine daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğiz

KAHRAMANMARAŞ ŞU ANDA SİYASİ OLARAK ZİRVE DÖNEMİNİ YAŞIYOR. SİZCCE BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ SAYIN VEYSİ KAYNAK ŞEHRİMİZ İÇİN KAZANIM MIDIR ?

Başarılı olmak için ekip ruhuyla çalışmak lazım. Kahramanmaraş’ta hep özlediğimiz bu siyasi ekibi Başbakan Yardımcımız Sayın Başbakan Yardımcımız Veysi kaynak sayesinde ulaşacağımıza inanıyorum. Diğer vekillerimiz Ankara’da ki zorlu projeleri sayın Veysi Kaynak aracılığıyla çözebileceğimize inanıyoruz. Mahir Ünal beyin altı ay bakanlığından sonra Başbakan Yardımcımız geldi. STK’lar, Belediyeler ve tüm Kuruluşlar olarak bu süreçleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

 Başbakan Yardımcımızın bugüne kadar Kahramanmaraş’a verdiği önem belirlidir. Bu zamana kadar bize yardımcı oldu bundan sonrada olacağını düşünüyorum

TÜRKOĞLU CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR YAPILAN HİZMETLERİ ÖZETLEMEK GEREKİRSE NELER SÖYLERSİNİZ?

Gerek İlçe Belediyemizin, Gerek Büyükşehir Belediyemizin, Gerekse Hükümetimizin şu anda ilçede 1 milyarın üzerinde yatırım var. Büyük yatırımlar yapılıyor ilçemizde, her ne kadar darbe girişimleri olsa da bu yatırımlardan geri durulmadı. Türkoğlu 2016 yılını verimli bir yıl olarak geçirdi. Önümüzdeki yıllarda da Türkoğlu’na yatırımlara devam edeceğiz.

Yeni Belediye binamızı Selçuklu Motifli tarihi içeriği 6 milyon yatırım bedeli ile ilçemize kazandırdık yine yanı başına, 5 dönümlük alan üzerine Hükümet Konağına önümüzdeki bahar ayında ihaleye çıkacağız.

Türkoğlu Meydanı projemiz vardı buranın büyük oranda sorunlarını da çözdük, Bugünden itibaren de üst yapıya başlıyoruz.  Burada 90 tane İşyeri, Belediye Binası ve Adliye Lojmanlarının yıkımını gerçekleştirdik. İmalı deresi boydan boya Türkoğlu’nu geçiyordu oranın da ıslahını tamamladık. 2017 güzel bir yıl olarak geçecek. Köyden mahalleye dönüşen yerlerin yollarını yaptık. 5 Milyonluk bir ihale ile yolu olmayan mahallemiz kalmayacak.

Türkoğlu merkezde sosyal alanlar ile ilgili birçok projemizi tamamladık.

Kadın akademi parkıyla birlikte Türkoğlu merkezde problem kalmadı.  Beyoğlu ve Kılılıya açtığımız sportif salonlar ile bu eksiği de kapatmış olduk. İnşallah baharda Şekeroba ya bir Futbol, Voleybol ve Basketbol sahası yapacağız. Spor alanlarında da gençlerimizi hazırlayacağız, Türkoğlu Kahramanmaraş’a Onikişubat ve Dulkadiroğlundan sonra en gelişmiş üçüncü metropol ilçe olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Yeşil alanları ile Ovası ile yaylarıyla ile konut alanlarında da büyük çalışmalarımız var. 200 Tane daireyi TOKİ marifetiyle yapıyoruz. İlçemiz Fatih Mahallesinde Mahir Ünal Caddesindeki Arsa Üzerine 14 Ay gibi kısa bir zamanda Selçuklu mimarisi tarzında modern yeni belediye hizmet binasının yapımı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk.  Buraya gelen memurların ve insanların kaliteli ortamlarda yaşaması için uğraşıyoruz. Türkoğlu’nu 2050 yıllardaki hedeflerine daha da yaklaştıracak olan Yeşilyöre beldesindeki çalışmalarımız da devam ediyor. Vatandaşlarımızın cebine girecek para konusunda Türkoğlu cazibe alanı Kahramanmaraşlı Hemşehrilerimizin ilçeye yatırım yapması halinde büyük avantajlar elde edecekler. Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinde biri bitiyor. Mevcut cezaevinin yanına 230 Bin TL’lik yatırım ile 5000 kişi kapasiteli cezaevi 1.100 Adet personel istihdamıyla cezaevi kompleksi inşaatına başlandı .

Eğitim alanında Fen Lisesine kavuşuyor. Meslek Yüksekokuluna kendi imkanlarımız ile yapıyoruz. Ovalarımız Büyük bir proje ile sulanıyor. Mahalle yollarını Büyükşehir belediyemiz yapıyor. Büyükşehir belediyesi ve Milletvekillerimiz ile birlikte Türkoğlu’na yatırımlar yapıyoruz. Alt yapı hazırlığımızı yapıyoruz. Bu yeni projelerimize yönelik alt yapı çalışmalarımız hazırlıyoruz. Personel ile ilgili sosyal alanlar ve parklar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde nüfusumuz 90-100 bini bulacak ve bu nüfusunu yaşayabileceği bir ilçe yapacağız.

Teknik Alanda yaptığımız çalışmalardan da bahsedecek olursak, Gaziler Mahallesi 57 Adet İşyeri ve Üzerine 21 Adet Konut tamamlanarak ihale ile satışı gerçekleştirildi. Türkoğlu’nun en büyük Fatih Sultan Mehmet Camisinin İnşaatında da son aşamaya gelindi. Belediyemiz tarafından TOKİ konutlarının yanına kaymakamlık lojmanı tamamlandı. Belediye Pak ve Yeşil Alanları kavşakları ve refüjleri süsleyen çiçekleri kendi bünyesinde yetiştiriyor, Belediyemiz Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Araç Parkımıza 2 Adet Kırk Ayak Kamyon, 2 Adet İş Makinası 2 Adet Kamyonet, 2016 Model Ford Cargo 3542D (6x4) – 4500 WB Alçak Tavan yataksız Kabin, Havuz Kasa Kamyon ve Elektrikli Çöp Aracı Alınmıştır.

Ayrıca 4 bin 500 TL’ye ihale ettiğimiz kilit parkeyi mahallerimize döşedik. İlçemiz Kılılı Mahallesindeki Arıtma Tesisi 25 Bin TL harcanarak hazır hale geldi. 

Sosyal Belediyecilik Anlamında Yaptığımız Çalışmaları inceleyecek olursak, Haydi Türkoğlu Türkmenlerle elele kampanyası kapsamında Sureyile’li Türkmenlerimiz için Battaniye yardımları başlattık. Türkoğlu halkımızı sporu sevdirmek adına mahalleler ve kurumlar arası kaynaşma projesi kapsamında futbol, voleybol gibi turnuvalar gerçekleştirdik. İlçe Genelinde Tüm Okul müdürlerine çalıştay toplantısı gerçekleştirildi. Türkoğlu Belediyesi “Kahramanlarımızı Tanıyoruz” adlı boya kitabı dağıttı. İHH ile birlikte Yetim çocuklara bayramda çeşitli hediyeler verdik.

2016İlçemize Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden bir tanesinin çalışmaları devam ediyor.

Türkoğlu Afad Lojistik Merkezi açıldı komşu illeri 2 saat içerisinde yaklaşık 7.000 afetzedeye ulaşacak.

İlçemize organize sanayi bölgesi kuruldu 1280 dönüm organize sanayi bölgesinde 29 adet fabrika kurularak 3.500 kişiye iş istihdamı sağlanacak.

OSB’nin etrafı tel çite çevriliyor. Yaklaşık 6000 Zeytin Fidanı ve 2250 Adet Ceviz Fidanı Dikimi gerçekleştirildi.

Türkoğlu Meslek yüksekokulunun ve İslami İlimler Fakültesinin İnşaati Çalışmaları Devam Ediyor.

Gençlik spor il müdürlüğü ve belediye işbirliği ile ilçemiz 500 kişilik tribünü olan tam aydınlatmalı sentetik futbol sahasına kavuştu

Kahramanmaraş Nurdağı arası yapılacak olan duble yol çalışmasının sıcak asfalt plenti üretime başlamış olup, duble sıcak asfalt çalışmaları başladı

Mevcut cezaevinin yanına 230.00.00TL’lik yatırım ile 5000 kişi kapasiteli cezaevi 1.100 Adet personel istihdamıyla cezaevi kompleksi inşaatına başlandı

İmalı dere ıslahı çevre düzenleme yol genişletme ve elektrik yer altına alma çalışmaları devam ediyor.

İlçemizdeki kılavuzlu sulama projesi son hız devam ediyor

Biz Türkoğlu için çalışmaya devam edeceğiz. Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ta 3. Büyük ilçe olma yolunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.