Türkoğlu'nda 3 bine yakın öğrenici eğitime başlayacak

Türkoğlu'nda 3 bine yakın öğrenici eğitime başlayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Nisan 2017 14:02
Türkoğlu'nda 3 bine yakın öğrenici eğitime başlayacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ile birlikte Türkoğlu Meslek Yüksekokulu ve İslami İlimler Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundular.


Ziyarette önce Kaymakamı Serdar Kartal ve Türkoğlu Belediye Osman Okumuş’u ziyaret eden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, daha sonra hep birlikte yapımı devam eden Türkoğlu Meslek Yüksekokulu bina inşaatını inceleyerek, bilgi aldı.
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “Değerli Rektörümüz ziyaretimize geldi.2014 de Belediye Başkanın olduktan sonra bizim en çok önemsediğimiz şehircilikte eğitim alanında belli bir düzeye, belli bir seviyeye gelmekti. Bunun için de, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ile yaklaşık 105 dönüm alan içerisinde Meslek Yüksek Okulu inşaatı ve Rektörümüz sayesinde İslami İlimler Fakültesi inşaatına başladık. İnşallah ilerde başka bölümlerinde gelmesiyle burası, ilk planda 2,3 bin öğrencinin okuyabileceği bir üniversite olacak. Burası Türkoğlu’muzu hem sosyal ve kültürel açıdan, hem de ekonomik açıdan çok büyük katkı sağlayacak bir eser haline gelecek. 
Burası Üniversite, Belediye ve kaymakamlık işbirliği ile motivasyon, ivme kazandı. İnşallah bu Eylül de öğrencilerimizi burada eğitim öğretime alacağız. Tabi bununla da yetinemeyeceğiz. Burası 105 dönüm, üniversitelerin büyük alanlara kurulmaları lazım. Yeni açacağımız imar alanlarında buraya ilave yaparak inşallah, yeni bölümler getirerek, öğrencileri daha çok buraya çekeceğiz.

t1-012.jpg
Bu zamana kadar burada emeği geçen Rektörlük personelimize, İnşaat Daire Başkanı Rektör Yardımcımıza, Başta Sayın Kaymakamımıza ve özellikle de Sayın Rektörüme Türkoğlu’na yaptığı hizmetlerinden dolayı müteşekkiriz.” dedi
Kaymakam Serdar Kartal; “Sayın Rektörümüze ve değerli üniversite çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Buraya gelip ziyarette bulundukları için. Sağ olsun Sayın Rektörümüzün bizleri yönlendirmeleriyle onların direktifleriyle bu aşamaya getirdik. Meslek Yüksek Okulumuzun %75 lik aşaması tamamlandı. İnşallah Temmuz ayı içerisinde bitirip Eylül ayındaki eğitim öğretim dönemine yetiştirilecektir. İlahiyat Fakültemizin de %30 luk bölümü tamamlandı. İnşallah incesi içinde bir hayırsever vatandaşımız var. Onunda protokolünü yakında Sayın Rektörümüzle imzalayacağız. Sayın Rektörümüz bizden ne talep ettiyse bizde elimizden geldiğinin fazlasıyla Belediyemizle beraber tamamlamaya çalıştık. 
Mesela bu ilahiyat fakültemizin ilk başta 6 bin metrekare üzerinden bir bina yapımı ön görülmekteydi, ama biz bu binayı inşallah 7 bin metrekareye tamamlayacağız. Burada belediyemiz çevre düzenlemesini yapacak. Üniversitemiz kendi üzerine düşen inşaat işlerini tamamlayacak. Burası çok değerli, çok güzel bir kampüs olacak ve ayrıca Kahramanmaraş’ın akademik yönden, eğitim öğretim yönünden de çok güzel bir yeri olacağını düşünüyoruz. İnşallah buraya Sayın Rektörümüzden daha yeni bölümlerde bekliyoruz. Veterinerlik Fakültemiz senatodan çıktı. Kendisine ben bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ve biz, Sayın Rektörümüz bize hangi fakülteyi, hangi yüksekokulu verirse binasını yapmaya hazırız. Hatta kendi binalarımızı bile Sayın Rektörümüzün emrine tahsis etmeye hazırız. Saygılarımı arz ederim.” diyerek konuştu.
Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ise; “Türkoğlu Meslek Yüksek Okulunun inşaatında bulunmaktayız. Bu arada İlahiyat Fakültemizin de %100 Arapça İlahiyat Eğitim yapılacak inşaatı da gezdik. Yaklaşık 7 bin metrekare alan İlahiyat Fakültesi için, inşaat oldukça hızlı gidiyor. İnşallah ilerde biz de öğretim üyesini tamamladığımız zaman bir yıl sonra eğitim- öğretimin burada başlayacağına düşünüyoruz. Bu yolda da gereken çabalar gösteriyoruz. Özellikle Türkoğlu Meslek Yüksek Okulunun binasının bu yerleşkede yapılmasında büyük emeği geçen Belediye Başkanımız, Kaymakamımız bize motivasyon verdiler. Biz yaparız ne isterseniz dediler. Bizde inandık ve geldik neticede binanın %75 lik kısmı tamamlanmış durumda, inşallah en kısa zamanda inşaatı bitecek ve 2017-2018 yılında eğitim, öğretim burada başlayacak.
İnşaatın şuanda %75 Meslek Yüksek Okulunda bitmiş vaziyette emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Türkoğlu Belediyesi, Kaymakamlığı, derneği ve halkına çok teşekkür ediyoruz.” Şeklinde ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.