Türkoğlu’nu yeni yatırımlar ile mega ilçe yapacağız

Türkoğlu’nu yeni yatırımlar ile mega ilçe yapacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2017 15:42
Türkoğlu’nu yeni yatırımlar ile mega ilçe yapacağız

Her geçen gün kendisini yenileyen Türkoğlu ilçesinde yatırımcılar ilçenin mega ilçe olma yolunda ilerlemesi için yeni yatırımlara imza atıyorlar.  2010 yılından bu yana Pınar İnşaatın Türkoğlu’nda faaliyet gösterdiğini belirten Pınar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Pınarbaşı, Türkoğlu’nun gelişimi ve mega ilçe olma yolunda ilerlemesi için Pınar İnşaat olarak yeni yatırımlara imza atacaklarını belirtti.

İnşaat sektöründe durağanlığın olduğunu ifade eden Pınarbaşı, Demir fiyatlarındaki artışında piyasaya neşter vurduğunu belirtti. Pınarbaşı açıklamalarına şu şekilde devam etti:

 “Pınar İnşaat Türkoğlu’na 2010 yılında başladı. Türkoğlu’na bu müteahhitlik bina yapma olayını getiren Pınar İnşaattır. Türkoğlu’na ilk binayı ben yaptım. İnşaat üzerine A’dan Z’ye her türlü ustalığı olan bir insanım. 15 yaşında inşaat ameleliğinde başladık yaz tatilinde çalışıp kışın okula giderdik şimdi kendi işimizi kurduk ve Türkoğlu’nda yatırımlara imza atıyoruz.

Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nda yatırımlar geçmiş zamanlarda çok azdı. Kat karşılığı inşaat olayını Türkoğlu’na Pınar İnşaat getirmiştir. Bizim yaptığımız inşaatlar sonucunda Türkoğlu’ndaki arsalar değerlendi ve insanlar kat karşılığı arsa verme olayında çok kazançlı çıktılar.

 2016 Yılı 15 Temmuz’a kadar iyi sayılabilir diyebiliriz. 15 Temmuz’dan sonra işlerimizde bur durağanlık söz konusu oldu. Biz hem bina yapıyoruz hem de inşaatın bütün işlemlerini hallediyoruz. Vatandaşlara anahtar teslim inşaatlar yaptığımız için işlerimiz biraz daha zor ve zaman alıyor. Referandum süreci öncesinde insanlar ceplerindeki paraları yatırıma harcamadılar ve beklediler. 2017 yılında Referandum sürecine kadar ki süreç biraz sıkıntılıydı. Türkoğlu’ndaki inşaatlarımızı durdurmaya noktasına geldik. Dolar aşırı yükselme göstermesi bizi zor duruma soktu. Demir’in aşırı yükselmesi inşaatları durdurma noktasına getirdi.

20 Daireli bir bina yapacaksınız bu binadan kazancınız en fazla bir daire parası olabiliyordu. Ancak bu bir daire parası demirin yükselmesi ile birlikte eridi ve yok oldu. Yani bir müteahhit ’in bir daireden kazancı artık yok denilebilecek kadar azaldı.”

DEMİR FİYATLARINDAKİ ARTIŞ RAHATSIZ EDİCİ SEVİYEDE

İnşaat Sektöründeki demir fiyatlarının artışının sektörü olumsuz etkilediğini belirten Pınarbaşı, Zaten durağan olan inşaat sektöründeki bu artışların piyasaya neşter vurduğunu belirtti.

Türkoğlu’ndaki yatırımların yeterli olmadığının altını çizen Ekrem Pınarbaşı, Yeni yatırımların önünün açılması gerektiğini savundu.

Pınarbaşı: “Demir fiyatlarının yükselmesi bizim çok mağdur ediyor. Ben bir inşaata temel atacağım 3 aydan bu yana demirini düşmesini bekliyorum ve temelini atamıyorum. 2017 yılı girdikten sonra temel atan firmaları görmedim.

Türkoğlu’ndaki yatırımlar yeterli değil. Önü açılmış bir yatırım sektörü var bunu görebiliyoruz. Lojistik gelirse, Türkoğlu’na açık Ceza Evi yapıyor ve buralarda sağlanacak olan istihdamların Türkoğlu’na çok faydası olacaktır. Pınar İnşaat’ın farkı anahtar teslim inşaatlar yapıyoruz. İnsanlarımıza anahtar teslim bina veriyoruz. İki katlı bina yapan insanlara da ev yapmaya çalışıyoruz. Burada Anahtar Teslim evler yaparak insanlarımızın herhangi bir sorunda tek muhatap alması ve evinine sahip olması, yaşanacak herhangi bir problemde kişinin karşısında bir muhatabı olması için biz Pınar İnşaat olarak Türkoğlu’nda inşaatları anahtar teslim  yapıyoruz. Pınar İnşaat olarak Türkoğlu’nda Doğalgaz seramik ve birçok sektörde yatırıma imza atıyoruz.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.