Türkoğlu’nun dünyaya açılan penceresi: Marinas yapı

Türkoğlu’nun dünyaya açılan penceresi: Marinas yapı

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2017 10:32
Türkoğlu’nun dünyaya açılan penceresi: Marinas yapı

Kahramanmaraş’ın en hızlı gelişen ilçesi Türkoğlu’nda yatırımcılar ilçenin gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Türkoğlu İlçesinde faaliyet gösteren Marinas Yapı Çin’den ithal ettiği Sıva Fileleri ile birlikte İnşaat Sektöründe önemli bir ihtiyacı karşılarken, Türkoğlu’ndan Dünya’ya açılma özelliği ile ilk özelliği taşıyor.

Marinas Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Cem Örer 5 yıldan bu yana Sıva Filelerini ithal ederek Türkiye’nin birçok noktasına ürün sevkiyatı yaptıklarını belirterek, Türkoğlu ilçesinin gelişimine katkıda bulunmanın kendilerine büyük bir gurur verdiğini belirtti.

Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz ve Referandum süreçlerinin mevcut iş potansiyelini etkilediğini belirten Örer, Çin ile yapılan ticari ilişkiler ve sağlanan departmanlarla Türkiye’ye hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

Örer: “Marinasın kuruluş amacı ithalat ve ihracata yönelik ticari faaliyetlerde bulunmak ve Şehre ve Ülkemize çeşitli ürünleri daha uygun fiyatlarla getirmektir. Biz Isı Yalıtım işiyle meşgul oluyoruz. Genel olarak müşteri kitlemiz Konya’dan Diyarbakır’a Sivas’a, Ankara’ya Orta Anadolu’ya ve Türkiye’nin birçok iline ürünler satıyoruz. Daha sonra 2016 yılında Beysan A.Ş. ile bir ortaklığımız söz konusu oldu biz de işyerimizi Türkoğlu’na taşıdık ve burada sıcak satışa girdik, Toptan fiyatlarımız olduğu için burada yerel halka da hizmet veriyoruz.

Tekstil sektörü dışında Kahramanmaraş’ta pek ithalatçı yok. Çinliler ile iş yapmak kolay değil, Üreticiye, Ürüne güveneceksin. Çin derya deniz bir ülke, araştırıp bulup hizmeti o şekilde vermemiz gerekiyor.

2016’da Darbe sürecinde tüm ülkenin ekonomisi durduğu için bizde durmak zorunda kaldık. Bizim sektör işlerimizin çoğu yaz aylarındadır. Bu 15 Temmuz Vakası da Temmuz sürecinde olduğu için işlerimizde ciddi anlamda düşüş yaşandı. Bizim en büyük riskimiz ithalatçı olmamız ve döviz riski olmasıdır. Döviz hareketleri bizi olumsuz etkiledi. Bunlardan dolayı çok verimli bir yıl geçiremedik. 2017’de Referandum sürecine kadar belirsizlikler vardı. Referandum sürecinden sonra belirsizlikler kalktı açılmalar oldu. Biz İnşaatın son kalemiyiz bütün inşaatlar bittikten sonra insanlar bizi tercih ediyor. Biz Kahramanmaraş’la sınırlı bir firma değiliz bizim ana kalemimiz malzeme satanlara malzeme satmaktır. Elimizde belli bayilikler var. Beysan A.Ş.’nin ürettiği ürünlerin birçoğunu satıyoruz. Bir ileri seviyeye nasıl geçeriz diye uğraşıyoruz ve hizmet kalitemizde sürekli artan bir grafik var.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.