TUSAŞ'tan 292 milyon dolarlık imza

TUSAŞ'tan 292 milyon dolarlık imza

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2017 14:17
TUSAŞ'tan 292 milyon dolarlık imza

TUSAŞ, dünyanın önde gelen uçak yapısalları üreticisi Spirit Aerosystems ile mevcut iş paketlerinin devamı ve yeni iş paketlerinin üretimini kapsayan 292 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den (TUSAŞ) yapılan açıklamaya göre, şirket, 2003'ten bu yana parça üretimi yaptığı ve mevcut iş paketleri kapsamında ayda ortalama 35 bin alt montaj parçası sevkiyatı gerçekleştirdiği Spirit firmasıyla iş ilişkisini sürdürecek.

Yaklaşık 292 milyon dolar değerinde ihracatı kapsayan sözleşmeyle mevcut 737 MAX ve Spirit Aerosystems LTA 1-5 iş paketlerinin üretim sorumluluğu 2023 sonuna kadar uzatıldı. Mevcut kapsamdaki artışın yanı sıra ağırlıklı 737MAX-777X parçalarından oluşan ve 2023'e kadar geçerli yeni bir iş paketi şirkete kazandırıldı.

TUSAŞ, geçen yıl üçüncü kez, yüzlerce tedarikçi arasından Spirit AeroSystems’in "Outstanding International Supplier" ödülüne layık görülmüştü. Şirket, sektörün dev kuruluşlarının ana alt yüklenicisi olarak, daha büyük sorumluluklarla daha kapsamlı ürünleri geliştirip üretmeyi öngörerek Türk havacılık sektörüne ve ülkenin ekonomik hedeflerine katkı sağlıyor.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.