Ülfet Vakfı modern çağda Asr-ı İslamı yaşatmaya çalışıyor

Ülfet Vakfı modern çağda Asr-ı İslamı yaşatmaya çalışıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2017 09:39
Ülfet Vakfı modern çağda Asr-ı İslamı yaşatmaya çalışıyor

Türkiye’de İslami Cemaatlerin faaliyetleri her geçen gün artıyor. Vakıflar bünyesinde teşkilatlanan İslami hareket Hükümetin Kontrolünde tabanını her geçen gün genişletiyor. Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Ülfet Vakfı eğitimcilerinden İlahiyatçı ve Hukukçu Abdurrahim Taylan, Ülfet Vakfının faaliyetlerinin her geçen gün arttığını ve özelde Kahramanmaraş’ta genelde Türkiye'de, Halkın Ülfet Vakfına ilgisinin arttığını belirtti.

Ramazan-ı Şerif ayında Müslümanların bol bol tövbe istiğfar ve inzivaya çekilmeye ihtiyacı olduğunu söyleyen Taylan, bizim için bütün aylar hizmet gerektiren aylardır, ancak mübarek Ramazan Ayında, Ülfet Vakfı olarak faaliyetlerini hızlandıracaklarını belirtti. Ülfet Vakfı bünyesinde Farukiyye Medresesi açıldığını belirten Taylan, İslam Kültüründeki İslami ilimler ile günümüzün Modern İlimlerin kaynaşması sonucunda, her iki dünya için, eğitim hizmeti verecek bir medrese kurduklarını ifade etti.

i1-010.jpg

ÜLFET VAKFINI VE FAALİYETLERİNİ ANLATABİLİR MİSİNİZ?

" Ülfet Vakfının gönüllüsü ve hizmetçisiyiz. Dünyanın, Hak ile Batıl arasındaki bu büyük savaşa tanık ettiği bu günlerde, Hakkın yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gönül dostlarımızın desteği ve kendi imkanlarımızla, hakkın yanında nasıl olabiliriz, onun uğraşındayız. Ben İlahiyat Mezunuyum ve bu sene Hukuk Fakültesi Mezuniyetimi tamamlamak üzereyim. Aynı zamanda Üstadım babam Şeyh Abdullah Taylan hocamızdan, Osmanlı medrese usulü eğitim aldım. Vakfın bünyesinde bulunan FARUKİYYE Medresesinde İslami İlimler derslerini vermekteyim. Vakfımızı 1996 yılında üstadımız Şeyh Abdullah Taylan hocamız tarafından kuruldu. Hocamız, göğsünü ana sermaye ederek bu vakfı kurmuştur.

FARUKİYYE MEDRESES

İ Kahramanmaraş'ımızda kurulan ilk MEDRESE'dir. Hocamız, Halife Hz. Ömer r.a. soyundan, 1400 yıllık İslama hizmet eden Farukiyye ailesi olarak, İlim ve İrfan geleneğinden gelmektedir. Üstadımız Şeyh Abdullah Taylan, Kahramanmaraş İmam - Hatip Lisesinden mezun olup, Mısır El Ezher Üniversitesinide tamamladıktan sonra Kahramanmaraş’ta Ülfet Vakfı’nı kurdular. Ülfet ayeti kerimede geçen Ellefe kökünden geliyor, kardeşlik, uzlaşı ve muhabbet anlamına geliyor. Biri diğerini ötekileştiren değil, kardeş gören, muhabbet nazarı ile birbirine bakan insanların yetiştirilmesi amaçlı bu vakıf kuruldu. Vakfımızın kuruluş amacı, " Halkımızın her alanda geliştirilmesi, eğitim öğretim, ihtisas ve araştırma konularında, memleketimizin muhtaç olduğu insanların yetişmesinde ve yetiştirilmesinde, nesillerin eğitimlerine katkıda bulunulması bu vakfın gayesidir. Lise ve dengi okullarda okuyan veya mezun olan gönüllü kişilere vakfımızda ücretli veya ücretsiz ders verilir. Konferans tertip ederek insanların islami alanda bilinçlenmesine katkıda bulunmak bizim en büyük görevimizdir." İlahiyat Fakültelerinde ve İmam - Hatip liselerinde okutulan, mesleki alanda İslami İlimler derslerinin okutulması, gençlerin İslami ilimlerinde direkt kaynaktan Arapça ve Osmanlıcadan faydanılması esas alınmıştır. Klasik eğitim ve Modern eğitimin bir arada faydalanılması esas alınmıştır. Üstadımız Medreseleri ve Müsbet ilimleri şöyle ifade etmektedir. " Medreseler ahlak endeksli, ilim ve irfan merkezleridir. Bir toplumda, medreseler müsbet ilimden müstağni ( ihtiyaç duymaksızın ) hareket ederse cehaleti doğurur, Müsbet ilimlerde Medreselerden müstağni ( ihtiyaç duymaksızın ) hareket ederse vahşet doğurur.” Nitekim bu vahşeti çok yakın tarihte, milletimize ve vatanımıza yapılan alçak vahşi darbeyle, 15 Temmuz 2016 tarihi hiç unutmuyoruz.

i2-007.jpg

YENİ NESİLLERE, İSLAM NASIL ANLATILMALI ? ÇOCUKLARIMIZIN NASIL OLACAĞINI DEĞİL, NE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ ...

Çocuklarımızın nasıl olacağını değil de, ne olacağını düşünüyoruz. Bu da toplumsal problemleri beraberinde getiriyor. FETÖ darbe girişiminde bunu apaçık yaşadık, havadan aşağıyı bombalayan pilot, dün bizim evladımızdı bu toprakların insanıydı. O pilotun, ne olacağı hep düşünüldü nasıl olacağı düşünülmedi, eğer nasıl olacağı düşünülseydi o gün o uçakla halkı bombalayamazdı. Amiral olabilir, doktor olabilir veya mühendis olabilir, şahsında milli ve manevi sorumluluk taşımıyorsa o şuursuzdur. Bir insan müspet ilimlerde gelişir ancak milli ve manevi sorumluluğu olmazsa, herşeye maddi bakar, duyarlılığı Allah korkusu olmaz. Biz, bu dünyanın en zaruri ihtiyacı İNSAN'dır dedik. Hedefimiz tek bir İNSAN oldu. 1996’dan bu yana insan yetiştirmek adına, çabaladık ve çabalamaya devam ediyoruz. Şu anda hizmet binamızda, 100 yataklı bir bina ile hizmet veriyoruz. Vakfımızın gönül dostlu olan insanlarımız, Bağış usulü ile burada eğitim gören öğrencilere yardım ediyorlar. Emin olmadan, eman gelmez. Efendimiz s.a.v. Emindi ve onunla eman geldi. O zaman bireysel ıslah sağlamadan, toplumsal ıslah sağlanamaz. Güvenilir olmamız lazım. Gençliğin bize inanması lazım, temsil ettiğimiz kuruluşun, hakikaten bizim hayatımızda, hayat bulması lazım. Sen kendi bedeninde küçük devleti kurmadan, Büyük devleti ıslah edemezsin, kuramazsın.

DAVADA, SAMİMİYETE NASIL ULAŞILABİLİR?

Gerçek anlamda, söylemlerimiz ve eylemlerimizde dürüst olmamız gerektiğine inanıyorum. Efendimiz s.a.v.'in etrafında olanlara bakıldığı zaman, sahabeler hepsi gençti. Efendimiz onlara güven vermişti. Yeni çağdaki gençlerimizin tek ihtiyacı, GÜVENDİR. Batıl, kandırır oyalayıcıdır. Kalpte ve ruhaniyette bir inandırcılık hissi oluşturabilir. ANCAK SONUÇ HÜSRANDIR. İnsan ailede yetişir. Eğer biz aileleri müspet manada meşru zeminde yetiştirmezsek, bir kadını anne sorumluluğunda, bir erkeği baba sorumluluğunda, islamin emrettiği düzeyde yetiştirmezsek, bizi büyük sorunlar bekliyor. Bu günde en büyük sorunumuz bu olsa gerek. Bizim düşünce anlayışımız, önce kendimizi emin ve sorumlu yetiştirmemiz gerekirki, faydalı olalım.

i3-003.jpg

RAMAZAN AYINDA NELER YAPILMASI LAZIM?

Ramazan Kuran’ın ayıdır. Kuran-ı Kerim bizim yaşayış ve inanış tarzımız. Bu ayda kuranın inmesi demek bizim tekrardan yanlış olan problemler ile tekrar yüzleşmemizin vakti geldiği anlamına gelir. Ramazanı sadece bedene oruç tutturmak, aç bırakmak asıl gaye değildir. Ramazan Gözleri, Elleri ve duyularımızı haramdan alıkoymak ve küskünlüklerimizi ortadan kaldırmak ve kardeşlik için bir sözdür. Ramazan K Kerim okumalıyız, Zekat, Fitre ve Sadakayla kardeşlik köprüsü kurmalıyız. Vakıf binamızın altında bulunan, Ülfet Mescidinde HATİM'le TERAVİH NAMAZI'nı eda ediyoruz. Ülfet Vakfı’nda Ramazan ayı programlarımız olacaktır. Halkımızı davet ediyoruz. Ramazan Ayı itikaf ayıdır. Mescide hapsolup ruhu teskin etmek demektir. Son 10 günü çok önemlidir. Kadir Gecesini idrak edeceğiz Kadir gecesi ki bin aydan daha hayırlı bir gecedir. O gece bol dua edip tövbe istememiz lazımdır. Hizmetler noktasında birçok önemli kuruluşun çiçek açtığı bir aydır. Biz gönülülük esası ile çalışıyoruz. Vakfımızın bünyesinde, eğitim gören öğrencilerimize maddi ve manevi katkılarımız olacaktır. Ayriyeten SÜRİYE'den Kahramanmaraş'ımıza teşrif eden kardeşlerimize, hayır köprüsü olacağız. Bizim bir KÜLLİYE çalışmamız var, 300 Yataklı bir bir yurt, çift minareli bir cami, kütüphane, yemekhane ve tüm müştemilatıyla medrese yapıyoruz. Bu külliyemizde, inşallah yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Bizim emellerimiz fanidir, ancak uğrunda enerjimizi harcadığımız ne varsa, hesabı bakidir. Bu vesileyle sizin vasıtanızla, hizmetimize ve gönül vermiş ve destek vermiş tüm gönül dostlarımıza teşekkür eder, Allah kendilerinden razı olsun. Sizlerede, bize aracı olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz, yayın ve basın hayatında, sizlere başarılar diliyoruz. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum