ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN TEK BAŞINA İKTİDAR ŞART

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN TEK BAŞINA İKTİDAR ŞART

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN TEK BAŞINA İKTİDAR ŞART

Ülkenin, istikrarlı ve emin adımlarla geleceğe doğru yürüdüğünü ifade eden AK Parti Pazarcık İlçe Başkanı Mesut Ganidağlı, Dış mihrakların bu ülkeye bölme planlarının her zaman boşa çıktığını ifade ederek, “Hükümet ekonomik politikalarını siyasi zaferlerle taçlandırdı. Türkiye Cumhuriyetini her yönde dünya devleti haline getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE İÇİN GEREKLİ Mİ?

Anayasa değişikliği olmazsa olmazımız haline geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan Anaya Değişikliği konusunu dillendiriyordu. Belki toplum olarak biz bu konuyu anlamamış olabiliriz. Çünkü ülkemizdeki muhalefetin Recep Tayyip Erdoğan’ın laflarını çarpıtma gibi bir görevleri var ve bu görevlerine her zaman icra ediyorlar. Zaten bu muhalefetin bir iktidar hedefleri olmadığı için laf çarpıtmayla vakit geçiriyorlar.

7 Haziran seçimleri sonucunda karmaşık bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Hiçbir parti tek başına iktidar olamamıştı. Bu durum Ülkeyi ve yatırımcıları sıkıntıya soktu. Geleceğe güvenle bakılamadı. Bu sebep üzerine her zaman ülkede tek başına iktidar olmak, hem ülke geleceği hem de vatandaşların huzurlu yaşayabilmesi için zorunludur.

Bir laf vardır ‘Ya devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’ diye, İnsanlar devletin tek başlılığının ne kadar önemli olduğunu 7 Haziran seçimleri sonucunda anladı.

 Parlamenter sistemlerde yüzde 45 yüzde 50 gibi bir oyla başa gelmek kolay değildir. Türkiye’nin  geçmişine baktığını zaman hep koalisyonlar vardı. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü ve karizmatik liderler her zaman gelmez. Parlamenter Sistemde AK Parti gibi güçlü iktidarların gelmesine pek rastlanmaz. Hep koalisyon veya başka seçeneklerle devlet yönetilirdi.  Bu sonuçları göz önüne aldığımız zaman, ülkemizin istikrara ihtiyacı olduğunu hepimiz görüyoruz. Başkanlık sisteminde ülkemiz için iyi sonuçlar çıkaracağı kanaatindeyim.

Başkanlık Sistemi Parlamento’da güçlü muhalefetin bulunduğu bir sistem. Parlamenter sistemde  şuanda bir çarpıklık var. Bakanlar milletvekili olduğu halde aynı zamanda yasama ve yürütme gücünü bir arada kullanabiliyorlar ve bu Yasama, Yürütme ve Yargı erkleri arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesinin çiğnenmesi anlamına geliyor.

 Başkanlık sistemi ile birlikte Bakanlar Kurulu, Milletvekili olmayan kişilerden atanacak ve güçlü bir muhalefet olacak. Bu güçlü muhalefette iktidarın yanlışları varsa bu konular en üst ağızdan dillendirecek.

Sonuç olarak da şunu söylüyorum, Ülkemiz için tek başlılık şarttır.

BAŞKANLIK SİSTEMİ BU ÜLKEYE NE KATAR?

Başkanlık sistemi bu ülkeye istikrar getirir. Devlet yatırımlarının bir elde, paranın tek elden yönetilmesi dış ilişkilere de bir istikrar getirir. Başkanlık sistemi demek, istikrar demek. Ülkemizin her geçen gün Başkanlık Sistemine daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Bürokratik vesayetler artık kanunların da öngöremeyeceği şekilde artmaya başladı. Bunun önüne sadece yeni bir sistem yeni bir Anayasa ile geçebiliriz.

TÜRKİYENİN DIŞARIDA DAHA GÜÇLÜ BİR FOTOĞRAFI OLACAK MI?

Hemşehrilerimiz uzun yıllardan beri Avrupa’ya göç ederler Pazarcık’ta bir ailenin alp dağlarından kaçak yollarla giderken yolda üşüyüp öldüğünü konu eden UMUDA YOLCULUK bir film idi. Bu film Oscar’a aday oldu. İnsanlar Muhtaç oldukları ve üç kuruş kazanma umuduyla Avrupa ya göç ediyorlardı. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın istikrarı geldi ve ülkenin de pasaportu kıymetlendi.

Ülkemiz şu anda Dünya kamuoyunda önemli bir yere sahip. Ortadoğu da söz sahibi bir ülkeyiz artık. Bunların hepsi Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde oldu. Yani bu ülkeye istikrarı getirdikten sonra ülkenin dışarıdaki fotoğrafı daha da güçlendi. İnsanların ülkemize yatırım yapmasının temel nedeni dışarıdaki güçlü fotoğrafımızın yıkılmayacağının anlaşılmasıdır.

PAZARCIKTA DURUM NASIL?

30 Mart seçimleriyle birlikte yerel yönetimlerde Pazarcık’ı kazandık. İlçemiz büyük hizmetler almaya başladı. Köyden mahalleye dönen yerlerde büyük hizmetler oldu. Kahramanmaraş Büyükşehir olmadan önce İl Özel İdaresi bize çok düşük ödenek çıkartıyordu fakat Kahramanmaraş Büyükşehir olduktan sonra ilçemize Büyükşehir tarafından ödenekler katbe kat arttı. Bu verilen hizmetten dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.

 Özellikle 1 Kasım seçimlerinde partimiz tavan yaptı. Pazarcık’ta ilk defa bu ilçede bu oranı yakaladık. Biraz önce anlattığım o istikrarsız ortamdan kurtulmak için oylarını verdiler. İnsanlar televizyondan sosyal medyadan Suriye’deki olayları çok yakından takip ediyorlar.
Bu dış mihraklar eğer amaçlarını Suriye de başarırlarsa sıra bu ülkeye geleceğini halk da biliyor.
Bu dış mihraklar Ülkemizin Suriye’ye dönmesi için ellerinden geleni yapıyorlar ancak bunu hiçbir zaman başaramayacaklar.

Eğer Referandum şu anda olsa Pazarcık çok yüksek oranda evet diyeceğine eminim. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.