Ülker en büyük rakibiyle ortak oldu!

Ülker en büyük rakibiyle ortak oldu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Mart 2017 08:15
Ülker en büyük rakibiyle ortak oldu!

43 yıl önce 200 bin dolarlık ihracatla Ortadoğu pazarının kapısını aralayan Ülker, bu pazardaki en güçlü rakibi olan McVitie's ile Pladis çatısı altında birleşti ve iki marka bölgenin pazar lideri oldu.

BİSKÜVİ PAZARININ LİDERİ OLDULAR

Pladis, Suudi Arabistan'daki 2, Mısır'daki 1 fabrikası ile İngiltere ve Türkiye'den sonra Ortadoğu, Kuzey Afrika, Kuzey Amerika ve Sahra altı Afrika bölgesinde (MENA) üçüncü ana pazarı yapacak.

MENA ülkelerinde birbirinin rakibi olan Ülker ve McVitie's gerçekleştirdikleri güç birliğiyle bisküvi pazarının lideri konumuna yükseldiler.

260 MİLYON TÜKETİCİYE ULAŞACAKLAR

MENA bölgesindeki 260 milyon tüketiciye ulaşmayı hedefleyen Pladis'in CEO Yardımcısı Mehmet Tütüncü, bölgeye ilişkin stratejilerini Suudi Arabistan'daki fabrikalarına yapılan basın ziyaretinde anlattı.

Pladis'in 2016 yılını 14,1 milyon liralık brüt satış rakamı ile kapattığını belirten Tütüncü, bu rakamın yüzde 38'inin Türkiye, MENA ve Orta Asya Bölgesi'nden geldiğini söyledi.

YÜZDE 15 BÜYÜME HEDEFLİYORLAR

Önümüzdeki üç yıl, Pladis için her yıl ortalama yüzde 15 civarında bir büyüme hedeflediklerini kaydeden Tütüncü, "Bu büyümeyi, ana pazarlarımıza yenilerini ekleyerek yapacağız. Şu anda Pladis'in iki ana pazarı var; Türkiye ve İngiltere. Hedefi MENA, Kuzey Amerika ve Sahra altı Afrika olarak belirledik. 2019'da MENA Bölgesi, Pladis'in satışlarında yüzde 12 payla üçüncü ana pazar olacak" dedi.

BU YIL YÜZDE 15 BÜYÜME PLANLIYOR

Pladis, 2017'de, Ortadoğu pazarındaki büyüme hedefini yüzde 15 olarak belirlemişti. Pladis'in Ortadoğu Koordinatörü Mert Altınkılınç, Ortadoğu bölgesi için ürettikleri 'Hurmalı bisküvi" ve diğer ürünlerle Suudi Arabistan pazarında bu yıl yüzde 23 büyüyeceklerini söyledi.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 17'Sİ KADIN

Pladis'in Ortadoğu bölgesinde 3 fabrikası var. Fabrikalardan 2'si Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve Cidde şehrinde. Altınkılınç "Suudi Arabistan'da kadın ve engelli çalıştırdığınız takdirde saygınlığınız 4 kat daha artıyor. Buradaki çalışan kadınların sayısı yüzde 17" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.