Ülkü ocaklılar ilk iftarda ocakta buluştu!

Ülkü ocaklılar ilk iftarda ocakta buluştu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2017 09:09
Ülkü ocaklılar ilk iftarda ocakta buluştu!

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi.

Bu mübarek günde kendilerini yalnız bırakmayan misafirlere teşekkür eden Kaplan, Ramazan ayının, insan nefsinin terbiye edildiği, tokun açın halinden anlamasının emredildiği kutsal bir maneviyat olduğu ifade etti.

Ramazan; Doğu Türkistan’ın, Kerkük’ün, Karabağ’ın, Kırım’ın hatırlandığı buruk bir şükür vesilesidir diyen Kaplan, "Mübarek Ramazan bayramında semaya kalkacak her elden dileğimiz dünyanın neresinde olursa olsun mazlum kardeşlerimizi dualarında unutmaması bayramın onlara da gelmesini dilemesidir.Bu vesile ile mübarek Ramazan Bayramının başta Doğu Türkistan’da insanlık dışı zulme ve baskıya rağmen oruçlarını tutarak bayram sevincine hâsıl olan soydaşlarımıza, Kanayan yaramız Türkmeneline ve Dünya’nın dört bir yanında zulme maruz kalan Türk İslam âlemine, Kahramanmaraş halkına ve tüm kardeşlerimize hayırlara vesile olmasını cenabı Mevla’dan niyaz ederim.

Fıtratı gereği Allah’ın emir ve yasaklarını kendine şiar edinmiş olan ülkücü hareket, Ülkü Ocaklarında pişen dik duruşlu gençler yetiştirmeyi de kendine görev bilmiştir. Dün bu topraklar için mücadele eden Başbuğ Atatürk bugün dualarımızdadır. Dün tabutluklarda Türk-İslam sevdasını haykıran Başbuğ Alparslan Türkeş bugün yüreğimizdedir, fikirlerimizdedir, zikirlerimizdedir. " dedi.

ulku.jpg

27 Mayıs'ın önemine de değinen Kaplan, "27 Mayıs Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü" vesiylesiyle ülkü uğrunda toprağa düşmüş şehitleri de unutmadı.

Kaplan 27 Mayıs Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü münasebetiyle konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Onların göstermiş olduğu azim ve fedakarlık, cefaya ve çileye taliplik ve en nihayetinde korkusuzca ölüme yürüme iradesi, kelimelerle ifade edilemeyecek bir büyüklük ve vakarın ifadesi olmuştur. Aziz şehitlerimizin hatıraları yolumuzu aydınlatan bir ışık, geride bıraktığı aileleri ise hepimizin kendi öz ailesi kadar kutsal ve saygıdeğerdir. Şehitlerimizin adlarını ve anılarını yaşatmak tüm ülkücülerin görevidir. Bunun için en önemli anma etkinliklerinden biri de 27 Mayıs tarihidir. Eski Gümrük ve Tekel Bakanımız ve MHP Genel Başkan Yardımcımız Gün Sazak beyefendi, 27 Mayıs 1980’de şehadet şerbetini içmiştir. Bu tarih ülkücü hareket tarafından ‘Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü’ olarak anılmaktadır. Bu vesileyle başta Gün Sazak Bey olmak üzere, tüm dava şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde eğiliyoruz."

Mesut Kaplan, programın sonunda düzenlenen iftar programına katılım sağlayan MHP İl Başkanı Süleyman Öner'e, Kamusen ve Kamusen'e bağlı sendika başkanlarına, Ülkücü İşçiler Bölge Başkanına, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanına, MHP Onikişubat İlçe  Başkanına, Ülkü Ocakları Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Bayram Ardıç'a, Ülkü Ocakları Onikişubat İlçe Başkanı Ertuğrul Tiyek'e, Ülkü Ocakları Elbistan İlçe Başkanı Kubilay Ceylan'ın yanı sıra çok sayıda teşkilat mensubuda katılımlarından dolayı teşekkür etti.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.