ULUSAL MARKETLER EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

ULUSAL MARKETLER EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
ULUSAL MARKETLER EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Maray Gıda İşletme Sahibi Bilal Hançerkıran Kahramanmaraş’ta üretim sıkıntısı olduğunu ve bayilik sistemi ile çalışan ulusal marketlerin Kahramanmaraş ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi. Diriliş Haber Gazetesine açıklamalarda bulunan Bilal Hançerkıran gıda sektöründe dürüst olunduğu takdirde her zaman iyi sonuçlar elde edilebileceğinin altını çizdi.

Daha çok kuru bakliyat ve yağ grubu satışları yaptıklarını belirten Bilal Hançerkıran spot işletmelerin diğer işletmelere göre fiyat konusunda daha uygun olduğunu söyledi. 2016 yılında genel olarak piyasanın durgun olduğunu belirten Bilal Hançerkıran; “Bu sektörde dışarıdan market usulü çalışan insanlar var. bu insanlar Kahramanmaraş’ın vergisini de il dışına çıkarıyorlar. Durum böyle olunca Kahramanmaraş ekonomisinde bu anlamda ciddi bir dalgalanma meydana geliyor. Sektörü olumsuz yönde çok etkiliyorlar. Kahramanmaraş’ta gıda sektörünün yüzde 40’ı dışarı gidiyor. Ama buna rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz.” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TA ÜRETİM SIKINTISI VAR

Kahramanmaraş’ta ciddi anlamda üretim sıkıntısı olduğunu, sadece un, yağ, bulgur ve şeker üretimi olduğunu belirten Hançerkıran bakliyat ürünlerinin ağırlıklı olarak Mersin’den geldiğini söyledi. Hançerkıran’ın açıklaması şu şekilde; “Elbistan şeker fabrikasının ürünlerini satıyoruz. Kahramanmaraş’ta makarna fabrikası veya bir çay fabrikası yok. Bunlar Kahramanmaraş’ın çok büyük eksikleri. Üretim sadece tekstille olmaz. Paketleme konusunda da sıkıntılar yaşıyoruz. Bakliyat ağırlıklı olarak Kahramanmaraş’a Mersin’den geliyor.

HALEP’E 4 TIR YARDIM

Kahramanmaraş’tan Halep’e 4 tır yardım toplayıp gönderdiklerine değinen Hançerkıran; “Biz burada esnaf arkadaşlarımızla ve çevre illerimizdeki arkadaşlarımızla birlikte İHH vasıtasıyla Halep’e 4 tır gıda paketi yolladık. Bunların burada paketlemelerini yaptık. Sağ olsunlar kimisi para bağışı yaptı kimisi gıda bağışı yaptı.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.