Umreciden Başkan Erdoğan'a çağrı! 'Bizi buradan kurtarın'

Suudi Arabistan'da mahsur kalan amcanın feryadı yürek yaktı. 400 Türk umrecinin zor şartlarda Suudi Arabistan'da alıkonulduğunu belirten Türk umreci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yalvardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2020 10:32
Umreciden Başkan Erdoğan'a çağrı! 'Bizi buradan kurtarın'

Suudi Arabistan'da karantinaya alınan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaşlı bir umreci, sosyal medyadan paylaştığı videoda "Bizleri odalara kapattılar. Ekmek yok su yok, kantinler kapalı yemekhaneler iptal edildi. Kurtar bizi Sayın Cumhurbaşkanım" diyerek yardım istedi.

İşte o umreci amcanın yürekleri yakan sözleri;

"Sayın Cumhurbaşkanım, bizle buraya Umre yapmak için 400 küsür Türk vatandaşı olarak geldik. İbadetlerimiz zaman zaman engellendi buna şükür dedik. Ama ülkemize dönüş hazırlığına geçtiğimizde iki tane arkadaşımız, kesin tanı değil, şüpheli olarak uçaktan alındı. Bizler otobüsten indirildik, diğer arkadaşlarımız uçaktan indirildi. Bizleri odalara kapattılar. Ekmek yok su yok, kantinler kapalı yemekhaneler iptal edildi. Bizi mescide dahi salmıyorlar aşağıya. Odalara hapsettiler. Bizler burada cüzamlı muamelesi görüyoruz. Ben tansiyon hastasıyım sayın Cumhurbaşkanım ilaçlarım bitti ben ne yapacağım. Şeker hastası olanlar var başka hasta olanlar var onlar ilaçları bitti. Bizler burada perişanız açız susuzuz.. Stresten hastalanıyoruz.. Odanın içinde sabahtan akşama kadar, akşamdan sabaha kadar yatmayla nereye kadar gideceğiz. Benim sizden ricam Cumhurbaşkanım Türkiye Cumhuriyeti Devlet'i büyüktür, Türkiye Cumhuriyeti Devleti asildir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşını kurtaracak kadar güçlüdür kurtar bizi. Biz öleceksek de yurdumuzda ölelim. Tedavi olacaksak da yurdumuzda olalım. Biz burada ölüme terk edilmiş mahkumlar gibiyiz. Ne olur cumhurbaşkanım bizleri buradan kurtarın."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.