Üniversitemiz, Kazakistan Almatı’da Düzenlenen KÜNİB Eğitim Fuarına Katıldı

Üniversitemiz, Kazakistan Almatı’da Düzenlenen KÜNİB Eğitim Fuarına Katıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mayıs 2017 10:52
Üniversitemiz, Kazakistan Almatı’da Düzenlenen KÜNİB Eğitim Fuarına Katıldı

Temel amacı, Kafkasya ve kardeş coğrafyalardaki paydaş ülkelerin sahip oldukları ortak mirastan yola çıkarak bu ülkelerdeki üniversiteler aracılığıyla geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek ve dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yapmak olan ve Kafkasya Üniversiteler Birliğince (KÜNİB) düzenlenen eğitim fuarı, bu sene Kazakistan’ın Almatı kentinde gerçekleşti.

20-21 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşen fuara KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile KÜNİB üyesi üniversitelerin rektörleri ve temsilcileri katıldı. Üniversitemizi Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ile birlikte Dış İlişkiler Şube Müdürü Enver Orhan’ın temsil ettiği fuar, Intercontinental Almaty Hotel’de düzenlendi.

fuar1.jpg

Program kapsamında Üniversitemiz heyeti tarafından bir tanıtım standı kuruldu ve standı ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlere üniversitemizin imkânları hakkında bilgi verildi. Üniversitemizin yabancı uyruklu öğrencilere tanıdığı imkânlar ve öğrencilerin üniversitemizde öğrenim görebilmek adına yapacakları işlemler hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan fuarda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi standı, büyük beğeni topladı.

Tanıtım fuarı süresince bir dizi temaslarda bulunan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, üniversitemiz ile Kazakistan’da bulunan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi arasında öğrenci ve personel değişimi, ortak yayın ve projelerin geliştirilmesi gibi konularda işbirliğini öngören bir protokol imzaladı.

Fuarla ilgili düşüncelerini dile getiren üniversitemiz Rektörü Deveci, KÜNİB’in, bölgenin geleceği için çok önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayarak üniversitelerin dünyaya açılarak farklı ülkelerdeki öğrenci ve personel için cazip birer eğitim yuvası olması gerektiğini ifade etti. Son yıllarda üniversitemizin de uluslararasılaşma alanında önemli adımlar attığını dile getiren Rektör Deveci, bu tür organizasyonlar sayesinde hem ülkemizin hem de üniversitemizin daha tanınır hale geldiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.