Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı

Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2017 08:20
Üniversitemizde 14 Mart Tıp Bayramı Törenle Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Törenin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan yaptı. Son dönemde Sağlık Bakanlığının sağlık alanında kalite ve kapasiteyi arttırmaya yönelik çalışmalarının olduğunu hatırlatan Vali Özkan, “İnsanlara daha iyi hizmet sunma yönünde çok nitelikli kurumsal, hukuki, fiziki altyapılar ve mekanizmalar oluşturulmuştur. Bütün bu mekanizmaların oluşturulması, kaynakların buralara ayrılması elbette çok önemlidir; anlamlı, iyi bir basamaktır. Ama bunların hepsinden önemlisi bu hizmetlerden çok iyi istifade edebilme ikliminin oluşturulması, bu kültürün oluşturulmasıdır.” şeklinde konuştu.

Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar ise konuşmasına sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak başladı. Rektör Vekili Güneşaçar, Tıp Fakültesi öğrencilerine seslenerek şu tavsiyelerde bulundu: ‘Vatanını en çok seven Vatanı için en çok çalışandır.’ düsturuyla çalışın, çok çalışıp başarılı olun. Ülkenize hizmet edin.

KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alptekin Yasim de konuşmasında sağlık çalışanlarının özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi hususlarına değindi.

Kahramanmaraş Tabipler Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ekrem Aksu da kısa bir selamlama konuşması yaparak sağlık çalışanlarının karşılaştığı sorunlara dikkat çekerken, sağlık alanında hizmet veren kurumların koordineli bir şekilde çalışmasının önemini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Özcengiz, ‘İyi Hekim Olmak’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi. “Hekim herşeyden önce iyi bir insan olmalıdır.” diyen Özcengiz, iyi bir hekimde olması gereken vasıfları sıraladı.

Konferans sunumunun ardından KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Öztürk’ün çektiği fotoğraflardan oluşan “Yaşam Kaynağımız, Ormanlarımız” başlıklı multimedya gösterimi gerçekleştirildi.

Törende ayrıca KSÜ Tıp Fakültesi 2016-2017 1. Dönem öğrencilerine beyaz önlükleri, protokol üyeleri ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından törenle giydirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.