Üreticinin gözünde para ikinci planda

Üreticinin gözünde para ikinci planda

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2017 10:29
Üreticinin gözünde para ikinci planda

Hayvancılık sektöründeki canlılık yem sektörünü de etkiliyor. Yem sektöründe faaliyet gösteren Zafer Ticaret İşletme Sahibi Osman Kaba gazetemize açıklamalar yaptı. Hayvanların var olduğu sürece yem sektöründe her zaman canlılık olduğunu belirten Osman Kaba 6 firmanın yem bayiliğini yaptıklarını söyledi.

Osman Kaba; Önceden vatandaş hayvanını meraya götürürdü ama şimdi sürekli yem desteği sağlıyor. Bizim bayiliğini aldığımız C.P Yem dünyada en gelişmiş firmadır. Sürekli araştırmalar yapıp hayvanlara biyolojik yaklaşıyorlar. Çiftçilerimize bilinçlendirme çalışmaları yapıyorlar.

Şu anda 6 tane yem bayiliğini bünyemizde bulunduruyoruz. Ama en çok sattığımız C.P Yem oluyor. Bu firmanın en büyük farkı sattıkları yemi yiyen hayvanın etini kendileri yiyormuş gibi incelemeler yapıp üretim yapıyorlar. Artık yetiştiricinin gözünde fiyat ikinci planda kaldı. Herkes kaliteye yöneldi. Buğday hasadından sonra otlar meydana çıkar, yem satışlarında azalma olur. Ama bir ay sonra otlar kurumaya başladığı zaman kurban bayramının da her sene öne gelmesiyle yetiştiriciler yemleri yoğunlaştırır. Yem ile takviye yapıyorlar ki hayvan bayrama kadar gelişsin diye. Biz Kahramanmaraş’ta yem sektöründe ciddi anlamda satış yapıyoruz ve daha da artıyor. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.