Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Yaygınlaşıyor

Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Yaygınlaşıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 12:52
Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği Yaygınlaşıyor

İlimiz Onikişubat İlçesi Dönüklü Mahallesinde, İl Müdürlüğümüz Çalışmaları Sonucu Yetiştiriciliği Yaygın Olarak Yapılan Böğürtlen ve Çilek Gibi Üzümsü Meyvelere Frambuaz Da eklendi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU; Dönüklü Mahallesi bölgemiz, tarım alanlarının dar olduğu kısıtlı alandan daha fazla verim almamız ve katma değeri yüksek ürünler yetiştirmemiz gereken bir bölge. Bölgede daha önce yetiştiriciliğine başlattığımız çilek ve böğürtlen yetiştiriciliğinden oldukça memnun olan çiftçilerimiz frambuaz yetiştiriciliğini de sevdiler ve frambuaz üretimden de memnunlar çiftçilerimize hayırlı bol kazançlar diliyorum dedi.

6 dekar alana telli terbiye, damlama ve sisleme sistemi ile birlikte, 2016 yılında kurulan frambuaz demonstrasyon’ undan dekara ortalama 1 ton verim bekleniyor.

Nemli ve serin iklimi seven frambuaz ,  meyvesi piyasada  reçel, marmelat, pasta ve dondurma gibi sektörlerde bolca kullanılmaktadır.

Frambuaz aynı zamanda şoklanarak bir yıl boyunca saklanabilmekte, buda üreticiye Pazar açısından avantaj sağlamaktadır.

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Dönüklü Mahallesi Çiftçilerinden Yusuf YURDUSEV:   İl Tarım Müdürlüğümüzün destekleri ve önerileri ile çilek ve böğürtlen yetiştiriciliğine başladık, çilek ve böğürtlen yetiştiriciliğinden çok memnunuz 2016 yılında yine tarım il müdürlüğü destekleri ve önerileri ile frambuaz yetiştiriciliğine başladık üretimi gayet güzel daha önceleri Adana’ ya başkalarının tarlalarına  çalışmaya giderdik şimdi ise kendi aile çiftçiliğimizi yaparak aile bütçemize çok büyük katkı sağlıyoruz, Allah Razı olsun emeği geçenlerden. Dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.