Vatan Sevgisi konulu yarışmada ödüller sahibini buldu

Vatan Sevgisi konulu yarışmada ödüller sahibini buldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2017 14:48
Vatan Sevgisi konulu yarışmada ödüller sahibini buldu

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi, Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu, Millî Eğitim Müdürlüğünün “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında ayın değeri olan “Vatan Sevgisi” konulu bir program gerçekleştirdi.

 

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi, Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu, Millî Eğitim Müdürlüğünün “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında ayın değeri olan “Vatan Sevgisi” konulu bir program gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Av. Metin Doğan; KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Tiyek; İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı Fevzi Küçük,  İl Müftüsü Celal Sürgeç, Ticaret İl Müdür Vekili Ahmet Uçar, Vergi Dairesi Başkan Vekili İbrahim Kaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Hasan Balbaba;  Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen;  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Zekeriya Kahveci, Ahmet Akküncü; İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Bardak, Ali Tiyek, Ali Karaköse; Onikişubat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Güner; Bingöllü Halk Ozanı Hacı Gürhan, Türk Halk Müziği Sanatçısı Serkan Sevimli; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman, gaziler, şehit yakınları; okul müdürleri, veli ve öğrencilerin yoğun katılımı gözlemlendi.

3-103.jpg

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, müteakiben Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve meali ile  devam etti.

Sunumun Türkçe Öğretmeni Bülent Aygün tarafından gerçekleştirildiği programda Okul Müdürü Hasan Acaboğa, yaptığı açış konuşmasında “Biz birlikte Türkiye’yiz.” vurgusu yaparak konuşmasının sonunda programın hazırlanmasında emeği geçen Bülent Aygün, Yaşar Yanık, Akın Saygaz, İlker Kıykım, Feryal Sevimli, Mehmet Demir, Hakan Akay,  Zahide Balıbay, Ahmet Kan, Semih Köklü, İsmail Aydoğan, Halil Tanır, Bayram Kaymaz, Yılmaz Bodur ve İlknur Balcı ve diğer öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, dedi.  

Okulda düzenlenen “Vatan Sevgisi” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Müzik Öğretmeni Feryal Sevimli ve 6/A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan “ Milli Mücadelemizde Kadın Kahramanlarımız” adlı oratoryo sahnelendi.

Misafirlere Sorulacak Sorular ve Ödülleri (10 Soru ve 10 Hediye) bölümünde, öğrenciler tarafından önceden hazırlanan sorular misafirlere yöneltilerek doğru cevaplayanlara ödülleri verildi.

Türkçe Öğretmeni Yaşar Yanık ve 7/C sınıfı öğrencilerinin hazırladığı, 15 Temmuz’a vurgu yapılan “Gazi Dede” adlı tiyatroda duygusal anlar yaşandı.

Programa davet edilen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Yunus Karaman’ın konuşmasının ardından şehit, gazi yakınlarına hediyeleri verildi.

e1-002.jpg

Ayrıca programın gerçekleşmesinde maddi manevi emeği geçen Okul Aile Birliği Başkanı Ekrem Çiftarslan ve değerli üyeleri Fatih Kıllı  ile Okul Aile Birliği Onursal Başkanı Akif Bakır’a hediyeler sunuldu.

Bugünlerde şiirine çok ihtiyaç duyulan,  birlik beraberlik vurgusu yapan, “Ben Anadolu’yum” adlı şiiri ile tüm Türkiye’nin gönlünde taht kuran, Bingöllü değerli halk ozanı Hacı Gürhan büyük ilgi ile dinlendi ve günün anısına Hacı Gürhan’a  plaket ve hediyeler takdim edildi.

Öğrencilerin,  15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için okudukları hatimlerin duası, Din Kültürü Öğretmeni Mahmut Savan tarafından yapıldı.

Programın sonunda Serkan Sevimli ve okul korosu tarafından sunulan mini konser, büyük alkış topladı. Serkan Sevimli ve ekibine plaket ve hediyeleri verildi.

Programın sunumunu gerçekleştiren Bülent Aygün, emeği geçenlere ve yoğun ilgiyle izleyen iki binin üzerindeki seyirciye teşekkür ederek programı sonlandırdı.  

e2-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum