Vatandaşın ucuza kaçmaması gerekiyor

Vatandaşın ucuza kaçmaması gerekiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2017 11:06
Vatandaşın ucuza kaçmaması gerekiyor

Kahramanmaraş’ta sektörün bir eksiklik olduğu görüşü ile yatırım yapan İlhan Dedeoğlu, dekorasyon ve yapı malzemelerinde kaliteyi vatandaş ile buluşturdu.  Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Baran Decoyap İşletme Sahibi İlhan Dedeoğlu, dekorasyon ve yapı malzemeleri hakkında önemli bilgiler aktardı. 

Dekorasyon ve yapı konusunda açıklamalar yapan İlhan Dedeoğlu; Dekorasyon ve yapıyı ikiye ayırıyoruz. Yapı bölümünde ısı, mantolama, boya, alçı, yapı kimyasalları, su ısı ve ses yalıtımları ile beraber ağır gruplar yer alıyor. Dekorasyon grubunda ise parke, duvar kağıdı, duvar kaplama gibi iç dekorasyon malzemeleri yer alıyor. Bu malzemeler mekanı tamamen kullanılabilecek hale getirmek için kullanılıyor.  

Binaların ömrü için temelinden başlayan bir su yalıtımı olduğunu belirten İlhan Dedeoğlu bu yalıtım konusunun Kahramanmaraş’ta eksik olduğunu söyledi. İlhan Dedeoğlu devam eden açıklamasında; Bu durumda devletimiz de uyarıyor ama halen bu konuda eksiklerimiz var. Diğer yandan Türkiye’nin en büyük enerji kayıplarından bir tanesi soğutma ve ısıtma bölümü dediğimiz ısı kayıplarıdır. Tüketicilerimizde halen yeterli bilinç olduğunu düşünüyoruz. Daha çok parayı ön planda tutuyorlar. Malzemenin kalitesi, verilen servis, harcamanın kendisine verdiği avantajı tam hesaplama yapamıyorlar. Toplama dediğimiz malzeme grupları ısı anlamında yüzde 15 fayda sağlarken kaliteli malzemelerde bu yüzde 40’a kadar çıkmakta. Bu da vatandaşın verdiği paranın kendisine daha hızlı dönüş yapmasını sağlıyor. Evlerin içerisinde uygulanan parkenin hem ısıtma hem de soğutma konusunda artıları var. Duvar kâğıtlarının da belli bir noktaya kadar ısı ve ses yalıtımı özellikleri var. Tabi bunlar kaliteli ürünler kullanıldığı zaman bu şekilde. Bu ürünler hem konutun değerini artırıyor hem de değer katıyor.  Yaşam alanlarımızı güzelleştirmemiz gerekiyor. Burada kalite devreye giriyor. Kalitesiz baskı tarzında kağıt ve parkeler var. Bunlar içerisinde kanserojen madde içeren ürünler. Bunlar bulunduğumuz ortam içerisinde soluduğumuz havaya karışıyor. Bu da sağlığımız açısından büyük bir tehlike arz ediyor.  Kalitesiz ürün yeterli performansı vermediğinden daha fazla para harcıyoruz. Hem de sağlığımızı tehlikeye atıyoruz. Müşterilerin iş yaptırdığı yerlere dikkat etmesi gerekiyor. Geçmişi ve bir kalitesi olan işletme ile çalışması gerekiyor.  Ama bunları yaparken de kaliteden asla kaçmaması gerekiyor.” dedi.

Türkiye’nin çok büyük günler geçirdiğine değinen İlhan Dedeoğlu ‘dalgalanmalar ne kadar çok olursa olsun Türkiye sağlam ayaklar üzerinde duran bir ülkedir’ dedi.

İlhan Dedeoğlu açıklamasına şu şekilde devam etti; Ülkemiz darbe girişimi geçirmiş bir ülke. Ne kadar da dalgalanmalar olsa da sağlam ayaklar üstünde duran bir Türkiye var artık. Bizim insanlarımız sabah işe gittiler akşam darbe nöbeti tuttular. Türkiye’nin gelişmelerine geçmişten baktığımızda her şey aslında ortada. Eksiklerimiz halen var ama bunlar hemen olacak değil, zamanla olacak şeyler. Yaşadığımız tüm olaylara bakarsak dış güçlerin ne kadar üstümüze geldiğini görüyoruz. Eskisi gibi kendi bağımsız özgür düşünceleriyle prangalardan kurtulmuş bir Türkiye var. Temizlenmesi gereken bir çok olay vardı ve temizlemeler devam ediyor.  16 Nisandan sonra anayasadan tutun, atılması gereken bir çok adımlar atılmaya başlandı. Hatalar yapılabilir sonuçta her insan hata yapar. Ama her şeyin düzeleceğine inanıyorum. Ülkemiz ekonomisi daha iyi yerlere gidecektir. Bu ülke batarsa hepimiz batacağız. Halkımızın da kendi içerisinde çekingen davranmaması gerekiyor. Kendi içimizde yatırım yapmayarak kendimizi kilitliyoruz. Yatırımcıların bu çekingen davranışları ekonomimize kötü gidiş sağlıyor. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.