Vatandaşların katılımıyla yerli kömüre geçişi hızlandıracağız

Otuz yıldız Kahramanmaraş mahrukatçılar çarşısında esnaflık yaptığını belirten Kazım Çam, odun Kömür fiyatlarının son dönemlerde artışı konusunda; yerli kömüre geçiş yaparak vatandaşlarımızı ekstra rahatlatacağız sözlerini kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2018 11:56
Vatandaşların katılımıyla yerli kömüre geçişi hızlandıracağız

Çam; “Bu yıl ki krizden dolayı ve doların ikiye katlamasından dolayı şuanda rayiç fiyatlar çok üst çizgilerde seyrediyor. Biz de asgari ücretli vatandaşa hitap ettiğimizden dolayı zorlanıyoruz. Esnaf dolar borçlanıyor. Onun için yerli kömür satmaya çalışacağız. Çevre sağlığı izin belgesi olan yerli kömüre geçiş yapacağız. Çevre ve şehircilik il müdürlüğünün bize yardımcı olmasını istiyoruz. Elimizden geldiğince ithal kömür satmak yerine yerli kömüre geçmeyi istiyoruz. Dolar borçlanmak esnafı bitirmek üzere. Şuanda bir kamyon kömür alamayacak derecede zorlanmaya başladık. Ton bazında geçen yıl 600 ₺ civarı veriyorduk şuan bin 200 TL gibi fiyatlarla veriyoruz. Sayılı esnaflarımız ayakta durabiliyor esnaf bu açıdan çok zorlanıyor. Bizim hitap ettiğimiz insanlarda çok zorlanıyor. Ücret geliri az olan insanlara hitap ediyoruz. İşlerimizde büyük oranda bitti. Geriye kalan kısmı da esnaf paylaşıyor ve esnafı ciddi anlamda zorlanıyor” ifadelerini kullandı.

Çam; “Vatandaşımız için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Burada ki esnafların çoğu zorlanacağı gibi alan vatandaşta zorlanır. Rayiç fiyatlarda zamlar var odun hemen hemen fiyat artışı olmadı gibi. Vatandaş duyarlı olması gerekiyor. Yerli kömürler için çalışmalarımız başlattık. Kalori bakımından ithal kömür yerli kömür iyi olabilir bunun nedeni işlemlere tabii tutularak son halini alıyor. Vatandaşlarımızın da katılımının sağlanarak yerli kömürlere geçişi hızlandıracağız. Esnaflar olarak dolar borçlanmak istemiyor paramızın ülkemizde kalsın istiyoruz. Odun kömür alırken dikkat edilmesi gereken unsurlara değinecek olursak, öncelikle cebine göre hareket etmeli ve eğer kömürden anlamıyorsa bizlere sordukları takdirde biz kendilerine yardımcı olacağız. Gerek kalori gerek kül ve kükürt miktarı hakkında bilgi vereceğiz. Biz esnaflar olarak vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına elimizden geleni fazlasıyla yapacağız” ifadelerini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.