Veysi Kaynak: Türkiye'ye terör ihraç ettiler

Veysi Kaynak: Türkiye'ye terör ihraç ettiler

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2016 19:37
Veysi Kaynak: Türkiye'ye terör ihraç ettiler

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Türkiye’ye terör ihraç ettiler" dedi. Terörle mücadele konusunda bazı hususlara değinen Kaynak, "Bizim Türk problemimiz, Türk meselemiz yoktur ama Kürtlerin PKK meselesi vardır' diye konuştu. 

Bingöl'de incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bizim Türk problemimiz, Türk meselemiz yoktur ama Kürtlerin PKK meselesi vardır. PKK terör örgütü bitirilinceye kadar bu mücadelemizi kalkınma hamlemizle eş zamanlı olarak götüreceğiz. Bir yandan terörle mücadele edeceğiz, bir yandan kalkınma hamlemizi gerçekleştireceğiz" dedi. 
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı Üyeleri, milletvekilleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir heyetle Bingöl ile Kahramanmaraş arasında kurulan ‘Gönül Köprüsü’ kapsamında Bingöl’e geldi.
Bingöl Havalimanı’nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve parti teşkilatlarınca karşılanan Bakan Kaynak ve beraberindeki heyet, bir restoranda düzenlenen ‘Gönül Köprüsü’ programına katıldı. Siyasi parti teşkilatları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, iş adamları ve vatandaşların da yer aldığı programda konuşan Bingöl Valisi Köşger, kent hakkında bilgi vererek iş adamlarına yatırım çağrısı yaptı.

Ünal’dan Demirtaş’a eleştiri
Programda konuşan Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, ‘PKK terör örgütü değildir’ diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirdi. Ünal, "Almanya’da bir dergiye verdiği röportajda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş diyor ki, PKK terör örgütü değildir. Şimdi buradan sizlere soruyorum demokrasilerde silahın, ölümün ve şiddetin yeri var mı? Buna hiçbir çağdaş devlet sistemi evet demez ve kabul etmez. Şimdi siz demokrasilerde sorun çözmek için siyaset kurumunun kullanıldığını ve milletin temsilcileri eliyle kendi iradesini parlamentoya yansıtıp, kendisini yönettiği ve sorunları çözdüğü bir ülkede sorun çözmek için silahı ve ölümü araç olarak kullanacaksınız sonra diyeceksiniz biz terör örgütü değiliz. Siz bir terör örgütüsünüz" dedi.
HDP’nin terör örgütü PKK’yı kınayamayacağını ifade eden Ünal, şunları söyledi;
"Bunlar PKK’nın terör eylemlerini kınayamaz ama demokratik meşru hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti devletini kınarlar ve hatta hakaret ederler. Neden? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin kendilerine zarar vermeyeceğini bilirler ama terör örgütünün onlara ne yapacaklarını bildikleri için o elindeki silahlı adamların onlara ne yapacaklarını bildiklerini için asla terör örgütüne ağızlarını açıp tek bir kelime söyleyemezler. Şimdi nasıl utanmadan kalkıp da özgürlük mücadelesinden bahsediyorsunuz. Bu ülkenin geleceğinden bahsediyorsunuz. Bu ülkenin gelecek mücadelesini veren işte burada oturan insanlardır. Aramızda bütün siyasi temsilciler var, STK temsilcileri var bu milletin iradesi nerede diye arıyorsanız işte buradadır."

"15 Temmuz istiklal mücadelesidir"
Ünal’dan sonra konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, darbe girişimine değinerek 15 Temmuz’un bir istiklal mücadelesi olduğunu söyledi. Çanakkale ruhu neyse 15 Temmuz'un da aynısı olduğunu belirten Yılmaz, "O gece şehit olan kardeşlerimiz belli bir vilayetten, belli bir etnik yapıdan değildi, ülkemizin dört bir yanından insanlarımızdı. Onlar boş yere şehit olmadılar bu ülkede birlik beraberlik olsun, huzur olsun, güçlü bir ülkemiz olsun, onurlu bir ülkemiz olsun diye şehit oldular. Bu vatana sahip çıktıkları için şehit oldular. Bizim de o şehitlerin anısını, emanetini en yüksek yerde tutmamız lazım ve hiçbir zaman yere düşürmemiz lazım. Şimdi o 15 Temmuz’dan getirdiğimiz ruhla, daha fazla çalışmamız daha fazla üretmemiz lazım. Birbirimize daha fazla kenetlenmemiz lazım" dedi.

"Türkiye’ye terör ihraç ettiler"
Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da 15 Temmuz darbe girişimine değindikten sonra Ortadoğu’daki gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Terör örgütü DAEŞ'in Irak’ın, Suriye’nin neredeyse üçte birine hakim olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Irak’taki, Suriye’deki petrol kaynaklarının neredeyse dörtte birine hakim oldu ve bunların ellerinde silahlar var, roketatarlar var, uçaksavarlar var. Irak’ın, Suriye’nin çöllerinde, topraklarında herhalde bu silahlar ekilip biçilmiyor. Bu silahları onlara verenler, sonra da onları gerekçe göstererek bizim sınırımızın dışından bize terör ihraç ettiler. Bir haftadır görüyorsunuz Türkiye’nin bütün itirazlarına rağmen Fırat’ın doğusundan Hatay’a kadar o sınırdan Türkiye’ye terör ihraç ediliyor. 3 yıldan 5 yıldan beri yapılan bütün ikazları dinlemeyenler, Türkiye’nin içinde biz PKK ile mücadele ederken, Türkiye’nin dışında PKK’nın Suriye kolu PYD’ye destek verenler, silah verenler, asker verenler, tanksavar verenler bir düşünsenize terör örgütüne tanksavar neden verilir. Yani terörist dağda terör faaliyeti yapacaksa tanksavar niye verilir? Belli ki bir şeyler amaçlanmış, bir şeyler planlanmış" diye konuştu.

"Yeni kanton oluşturma girişimine son verildi"
PYD ile kol kola DAEŞ’i temizleme bahanesiyle Suriye’de yeni bir bölge oluşturma, yeni bir kanton oluşturma girişimine geçen hafta başlayan Cerablus hareketiyle son verildiğini ifade eden Kaynak, şunları söyledi: 
"Şimdi bugün Bingöl’de kurduğumuz gönül köprüsü gibi zaten tarihten beri var olan Cerablus’ta, Münbiç’te gönül köprümüz tekrar kuruluyor. Bizim Türk problemimiz, Türk meselemiz yoktur ama Kürtlerin PKK meselesi vardır. PKK terör örgütü bitirilinceye kadar bu mücadelemizi kalkınma hamlemizle eş zamanlı olarak götüreceğiz. Bir yandan terörle mücadele edeceğiz, bir yandan kalkınma hamlemizi gerçekleştireceğiz. Bir yandan dış politikamızda dostlarımızı arttırıp düşmanlarımızı azaltacağız, bir yandan bütün dünyada mağdur, mazlum kim varsa projelerimizle onlara destek olacağız. Bütün bunları yapmanın tek bir şartı var oda barış içerisinde, huzur içerisinde kardeşçe yaşamaktır."

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.