Yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü

Yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2017 12:44
Yağmur çiftçinin yüzünü güldürdü

İç Anadolu Bölgesi’nde Ekim ayında yaşanan kuraklığın ardından son günlerde etkili olan yağmur, buğday üreticisinin yüzünü güldürdü.

İç Anadolu Bölgesi’nde Ekim ayında yaşanan kuraklık buğday üretiminde yüzde 30 oranında kayıp beklentilerine neden olmuştu.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas’ın 3 milyon dekar alanda buğday üretimi ile Konya ve Ankara’nın ardından 3. sırada olduğunu belirterek, “2016 yılında buğday ekim zamanının kurak geçmesinden dolayı bu yıl buğdaylarımız da yüzde 30 hasar gözükmekte. Şu sıralar çok yağmur yağıyor. Bayağı da doyurucu yağmurlar yağıyor. Bundan dolayı da buğdayımızda güzel gelişmeler oldu. Yine de bazı nadir yerlerde geçen yıl ki ekin zamanının kurak geçmesinden dolayı büyük hasarları olan çiftçilerimiz var. Sivas’ın geneline baktığımız zaman yeterli yağış aldı. Hem çiftçimizin yüzünü güldürmüş oldu hem de buğdaylar güçlendi. Bazı tarlalarda sarı çiçekler var. Bu buğdayın kalitesini düşürebilir. Genele baktığımız zaman hem buğdayımız, hem arpamız, çavdarımız hepsi gayet iyi" dedi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.