Yağmura Ve Soğuğa Aldırmadan Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde gençler ve vatandaşlar, obezite ile mücadele kapsamında yağmura ve soğuğa aldırış etmeden "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” sloganı ile yürüdü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mart 2015 14:37
Yağmura Ve Soğuğa Aldırmadan Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde gençler ve vatandaşlar, obezite ile mücadele kapsamında yağmura ve soğuğa aldırış etmeden "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam” sloganı ile yürüdü. 


Sağlık Bakanlığı’nın obezite ile mücadele kapsamında "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü" adıyla başlattığı projenin Elbistan ayağı gerçekleştirildi. Ellerinde sağlıklı yaşamla ilgili pankartlar taşıyan öğrenciler ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’ndan Pınarbaşı’na kadar yağan yağmur ve kara aldırmadan yürüdüler. İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Gençlik Merkezi, Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği yürüyüşe daire amirleri ve kurum müdürleri de eşlik etti. Yaklaşık 3 kilometrelik parkurda polis ekipleri, yol güvenliğini sağlarken sağlık ekipleri ve servis araçları da hazır bekletildi.


Yürüyüş sonrasında bir değerlendirme yapan Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Nuran Erbilen Gök, “Hareketli bir yaşamı oluşturmak için bu yürüyüşü organize ettik. Bu etkinlikteki amacımız halkımıza sağlıklı bir hayat için egzersizin bir yaşam tarzı olarak benimsetilmesi ve teşvik edilmesini sağlamaktır. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre toplumumuzun yüze 71,9’unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. Doğru yoğunlukta yapılan düzenli fiziksel aktivite, genel sağlık durumunu önemli derecede iyileştirir. Kalp hastalığı riskini yüzde 40 oranında azaltır. Felç ve inme riskini yüzde 27 oranında düşürür. Yüksek tansiyon görülme sıklığını ve diyabeti yaklaşık yüzde 50 azaltır. Meme kanserinde ölüm oranlarını ve tekrarlama riskini yaklaşık yüzde 50 oranında azaltabilir. Kolon kanseri riskini yüzde 60’ın üzerinde bir oranla azaltabilir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini üçte bir oranında azaltabilir. Depresyonu, ilaçlar veya davranışçı tedavi kadar etkili bir şekilde azaltabilir” dedi.
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Mustafa Küçük ise, “Obezite ile mücadeleye destek vermek için bu yürüyüş yapıldı. 7’den 70’e herkesi sağlıklı bir yaşam için hareket etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bitiş noktasında öğrencilere ve diğer katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.