Yahya Kemal Empati’yi yaşatıyor

İlimizin Değerli Okulu Yahya Kemal İlkokulu kadim geleneğimizden gelen değerlerimizi yeni kuşaklara aktarma görevini yerine getiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2018 15:35
Yahya Kemal Empati’yi yaşatıyor

Okulumuz, Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi Ocak ayı içerisinde işlenen “Empati” değeri ile ilgili program hazırladı.

Programın açış konuşmasında Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; Bir kişiyi dinlemek beyin işidir ama onunla empati kurabilmek gönül işidir. Empati kurarken karşılaşılan olayı yaşamış olmamız şart değildir. Empati olayları yaşamayı değil, anlamayı ifade eder. Anlamaya çalışma eğitimle geliştirilebilir. Yılmaz konuşmasını, Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olamaz, sözleriyle bitirirken hazırlanan programı çok beğendiğini ve duygulandığını ifade ederek programda emeği geçen öğrenci ve Koordinatör Öğretmenler Ali Yaznur, Fatma Begüm Çukurova Gürler, Harun Temiz ve Hanife Sarıaltun’a teşekkür etti.
Konuşmacı Hanife Sarıaltun, Evinizin eşiğini temizlemeden komşunuzun damındaki karlardan şikayet etmeyiniz. Sana nasıl davranılmasını istersen sen de başkalarına öyle davran, fakat ilk iyi davranışı sen yap çünkü Şefkat, empatiye dayanır, empati de, başkalarına odaklanmayı gerektirir. Karşıdakine empati ile odaklan, onun ne demek istediğini anla.

Sarıaltun konuşmasını, Ayakkabılarım olmadığı için üzülürdüm. Ta ki sokakta ayakları olmayan adamı görene kadar.

Birini suçlamak üzere ileri uzattığın elinin üç parmağının seni gösterdiğini unutma!
Senin haklı olman, benim haklı olmadığım anlamına gelmez. Hayata benim tarafımdan bakmadığın anlamına gelir, özlü sözleri ile tamamladı.
Sunuculuğunu 4- H sınıfı öğrencisi Emine Temiz’in yaptığı program 3-H sınıfı öğrencilerinin şiirleri ve özlü sözlerinin sunumu, sonrasında 4-H sınıfı öğrencilerinin hazırladığı Empati Ailesi isimli tiyatro gösterisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.