Yahya Kemal’in sezon finali

Yahya Kemal’in sezon finali

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2017 16:08
Yahya Kemal’in sezon finali

“Minik Kalemler Yahya Kemal’de,” “Ben Anadolu’yum” “Küçük Fırçalar, Büyük Resimler”,   “Spor yapıyorum, Sağlıklı Büyüyorum” ve  “Değerler Eğitimi Örnek Uygulamalarının” finali ve ödül töreni Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlendi.

Ödül törenine Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Göl, Teftiş Kurulu Başkanı Fevzi Küçük, Sosyal Yardımlaşma ve Hizmetler Şube Müdürü İbrahim Altun, Şube Müdürü Yılmaz Bozdere, Mehmet İspir, İl ve İlçe Millî Eğitim personeli, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler,  veliler ve Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.   

Sunucu Ayşegül Arsan; Yahya Kemal’den Esintiler programımızda yıl boyunca yapmış olduğumuz ve örnek proje olarak gösterilen çalışmalarımızı sizlerle paylaşmak istedik.

M. Nureddin Coşan,  Çocuklarınızı en önemli yatırım aracı olarak görün. Onların en mükemmel şekilde eğitilmeleri için uğraşın. Kendinizi, genç ya da ihtiyar, kadın ve erkek ayırımı yapmadan, suni mazeretler üretmeden her gün, her an eğitin ve sürekli geliştirin, diyor.Bizlerde bu değişimin ve gelişimin öncüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz, dedi.

yaaa.jpg

Okul Müdürü Hüseyin Yılmaz açılış konuşmasında;

Sizleri insanlık için en güzel dünya standartlarını oluşturmaya, keşifler yapmaya, faydalı ilme, eğitime, hayırda sınırlarınızı ahiretiniz için hazırlık olsun diye zorlamaya, teşvik ediyorum. Birlikte güzeli, doğruyu, adili, faydalıyı örnek ve hâkim kılmak istiyorum.

Sevgili misafirlerimiz.

Biliyorum, durmak yok. Biliyorum, zaman yok.

Okulumuzun vizyonu olan “Yedi güzel Adam gibi adam yetiştirme” söyleminin bir tezahürü olan şiir ve hikaye yazma ile Ben Anadolu’yum şiir okuma projemizde emeği geçen öğretmenlerimi ve öğrencileri kutluyorum Sağ olun, var olun. Rabb'im biz eğitimcileri İnşallah bu sevimli öğrencilerimizin hizmetinden ayırmasın, diliyorum, dedi.

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertan Göl yaptığı konuşmasında: “ İnsanın olgunlaşmasına vesile olan öğretiler zevk, renk, değer, anlam ve güzellik katar, kazandırır. İç huzurun ve erdemli sosyal yaşantı kurallarının çeşitli terbiye yollarıyla fertlere kazandırılması yaşam standartlarını yükseltir. Adaletin kanun baskı ve endişesiyle değil, gelişmiş, geliştirilmiş vicdan ve sağduyu ile temini güvenliği sağlar.

Belki bahsettiğim bu vasıfların günümüz Türk toplumunda özlenen, aranan değerler haline gelmesi eğitimin öncelikli hale gelmesinin sebeplerindendir. Günümüzde eğitimde  kişisel gelişme sürecini sevgi esaslı yaklaşımlarla tamamlamayı benimsemeli ve uygulamalıyız.“ dedi.

Yarışmalarda birinci olan öğrencilere bisiklet ve tablet hediye edildi. Hatıra fotoğrafının çekilmesi ile tören son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.