Yaşasın 1 Mayıs

BİRLİK , MÜCADELE , DAYANIŞMA...

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2016 19:09
Yaşasın 1 Mayıs

İşçiler ve emekçiler ,öğretmenler, köylüler, kadınlar, gençler ,yoksullar ,ötekiler ve tüm ezilenler, bu ülkenin onurlu insanları 1 Mayıs Birlik ,Mücadele ve Dayanışma gününüz kutlu olsun.

Bizler 10 Ekim Ankara Katliamı ile tırmanan baskı, sindirme ve susturma hamlelerine ,işçi ve memur haklarının bir bir yok edilerek onları köleleştirmeye, yeni kuşakların sefalete biat eden iş gücü olarak yoğrulmasına, adım adım kurumsallaştırılmakta olan totaliter anlayışa karşı 1 Mayıs alanlarında olacağız.

Bizler Ortadoğu’da ve ülkemizde yürütülen savaş politikalarıyla yaşanan katliam ve sivil ölümlerine karşı 1 Mayıs alanlarında olacağız.

Bizler kadın cinayetlerine, çocuk istismarına ve bu istismarcıları koruyan zihniyete dur demek için 1 Mayıs alanlarında olacağız.

Bizler doğamızı ve yaşam alanlarımızı tehdit eden politikalara karşı sözümüzü söylemek ve umudumuzu büyütmek için 1 Mayıs alanlarında olacağız

Bizler iktidar tarafından hedef haline getirilen , iş güvencemize sahip çıkmak, herkese güvenceli iş, güvenceli gelecek talebimizi haykırmak; Eğitimde her türlü esnek , güvencesiz ve angarya çalışma uygulamalarına dur demek için 1 Mayıs alanlarında olacağız.

Bizler her fırsatta birbirine karşı kışkırtılan ,düşman edilmeye çalışılan halkların eşit yurttaşlık ve barış mücadelesini güçlendirmek için 1 Mayıs alanlarında olacağız.

Bizler iktidarın eğitim sistemini kendi siyasal hedefleri doğrultusunda biçimlendirmesine karşı sesimizi yükseltmek , farklı inanç ve kültürlerin dışlanmasına , eğitimde tek tip insan modeli uygulamalarına karşı çıkmak için 1 Mayıs alanlarında olacağız.

Bizler İlimizin Sivricehöyük mahallesinde yöre halkının seçilen yer konusunda korkular yaşadığı ve gösterdiği tüm tepkilere karşı yapılmak istenen AFAD kampına karşı ovamıza onurumuza ve toplumsal barışımıza sahip çıkmak için 1 Mayıs alanlarında olacağız.

Bizler Kahramanmaraş Eğitim Sen yönetim kurulu olarak çeşitli STK ların destek vermesiyle 2016 1 Mayısını Narlı mahallemizdeki Futbol Sahasında kutlayacağız. Pazar günü saat 11.00 de Tüm Kahramanmaraşlıları barış ve kardeşlik adına kutlamalara davet ediyor , saygılar sunuyorum

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.