Yaşlı kadının 500 bin lirasını dolandırdı

Yaşlı kadının 500 bin lirasını dolandırdı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2016 17:21
Yaşlı kadının 500 bin lirasını dolandırdı

Konya'da 87 yaşındaki bir kadına kendisini polis olarak tanıtıp bankadaki 500 bin lirasını çektiren bir kişi saniye saniye görüntülenirken olaydan sonra saçlarını siyaha boyatmasına rağmen Adana polisi tarafından yakalandı.

25 Kasım günü Konya'da meydana geldi. İddiaya göre İsa B. (48) isimli şahıs Konya'da yaşayan 87 yaşındaki Fikriye Ç.'yi telefonla arayarak kendisinin polis olduğunu söyleyip "bankada soygun var sizin paralarınız da gidecek, hemen gidin paranızı çekin. Ancak soygunu banka görevlileri yapıyor, bankaya gittiğinde İzmir'e otel yaptırmak istiyorum parayı onun için çekeceğim dersiniz. Aksi taktirde bütün paranız gidecek" dedi. Bunun üzerine şüphelenen kadın hemen bankaya gidip parasını çekmek istedi. Bu arada İsa B. kadının gideceği bankaya gelerek "sakın banka görevlilerine bir şey söyleme operasyon yapıyoruz, beni de sorarlarsa yeğenim dersin" diyerek kadının elinden tutup para alacakları bölüme geldi. Bir süre sonra banka görevlileri paraları getirdi. Bu arada zanlı banka görevlisinin en son getirdiği bir deste parayı alıp orada cebine koydu. Görevliler geri kalan parayı ise bir kutuya koyup zanlıya verdi. Bu anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Zanlı yaşlı kadınla birlikte bankadan çıkıp bir süre yürüdükten sonra bir işi çıktığını söyleyip paralarla birlikte kayıplara karıştı.

Yaşlı kadın bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu. Bunun üzerine dolandırıcıya karşı Türkiye genelinde alarm verildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kısa sürede dolandırıcının Adana'da olduğunu belirledi. Yapılan çalışma sonucunda İsa B. Seyhan ilçesinde yapılan operasyonla yakalandı. Polis ayrıca zanlıyı otomobiliyle olay yerinden götüren Mustafa Ç.'yi (27) gözaltına aldı. Polis İsa B.'yi yakaladığında şaşkına döndü. Dolandırılıcılık yaptığında saçları beyaz olan zanlının polise tanınmamak için saçlarını siyaha boyattığı görüldü. Zanlı polise dolandırıcılık yapan şahıs olmadığını ileri sürdü. Ancak polis yaptığı parmak izi çalışmasında zanlının İsa B. olduğunu belirledi. İki zanlı Adana'da ifadesi alındıktan sonra Konya polisine teslim edildi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.