Yatırımlar tam gaz devam ediyor

Yatırımlar tam gaz devam ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Yatırımlar tam gaz devam ediyor

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 15 Temmuz’dan sonra gerçekleşen ekonomik olayları değerlendirdi. Türkoğlu’nda yatırımların durmadığını ve tam gaz ilerlediğini söyleyen Okumuş, ‘Türkiye gibi bir İslam ülkesinin gelişmesini istemeyenler, Türkiye’ye açtıkları savaşları sürdürüyorlar’ dedi.

15Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye yepyeni bir sürece adım attı. AK Parti ile yeni Türkiye hedefine bir adım daha yaklaşıldığını söyleyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, hiçbir yatırımın durmadığını hatta eksiksiz tam gaz devam ettiğini söyledi. Türkoğlu ilçesi için proje aşamasında olan ve yapımına başlanan tüm çalışmalar hakkında bilgiler veren Okumuş, artan nüfus nedeniyle konut ihtiyacının da arttığını belirtti.

GELİŞMİŞ TÜRKİYE İSTEMİYORLAR

AK Parti iktidarının on beşinci yılını Geçenlerde kutladık.  Vatandaşlarımızın AK Parti'ye teveccüh göstermesinin en büyük sebeplerinden bir tanesi AK Parti döneminde Türkiye'nin ekonomik seviyesinin yükselmesidir. AK Parti hükümeti ekonominin yanında vatandaşa özgürlüklerine geniş olduğu bir alan ve imkân sundu. Vatandaş cebinde para olduğu müddetçe hükümete desteğini kesmedi. Her alanda Türkiye'mizin güvenli bir liman olması gerekiyor.  Son günlerde dünyadaki gelişmiş ülkelerin Türkiye'ye karşı tavırlarını 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ülke olarak gördük. Bunun en büyük nedeni ise gelişen ve sanayileşen bir Türkiye’nin dış güçler tarafından istenmemesidir.  Daha doğrusu gelişen bir İslam ülkesi istemiyorlar. Kişi başı geliri 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkan Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmesini istemiyorlar. Dünyanın 5’ten büyük olduğunu açıkça beyan eden Cumhurbaşkanımız gibi lidere boyun eğdiremediklerinden dolayı Türkiye'ye karşı korkunç bir saldırı gerçekleştiriyorlar. Gerek FETÖ terör örgütü gerek PKK gerek DHKP-C ile Türkiye'ye karşı ciddi bir savaş sürdürüyorlar.

MİLLET, DEVLETİNİN YANINDA

Türkiye çok büyük badireler atlattı. Terör örgütlerini de yenecek ve atlatabilecek seviyededir. Daha önceki terör saldırılarında halkımızın bir bölümünün tepkisi vardı, son birkaç yıldır halkı bırakın Şehit ailesi bile vakarlı ve ferasetli bir duruş sergiliyor. Ağlamayarak düşmanları sevindirmiyor. Devletin yanında olduğunu gösteriyorlar.

NE KADAR VERGİ O KADAR HİZMET

Ekonomi iyi olduğu takdirde hem vatandaşlarımız zenginleşiyor hem de belediyelerimiz ve kurumlarımıza gelen nakdi yardımlar artıyor.  İller Bankası aracılığıyla Her ayın 15’inde gelen paralarda artışlar oluyor. Bize gelen para Türkiye'de toplanan vergilerin yüzde altısı civarındadır.  Vergi ne kadar çok toplanırsa bize gelen parada o kadar çok oluyor verginin çoğalması için de yatırımların çoğalması gerekiyor. Sanayi Bakanlığımız, Ekonomi ve Maliye Bakanlığımız bu konuda çalışmalar yürütüyor. 
 

LOJİSTİK MERKEZİ KURULUYOR

Türkoğlu ilçesi diğer ilçeler arasında ticari olarak önem sahibi bir ilçedir. Türkoğlu'nda bir Organize Sanayi bölgemiz var. 15 Temmuz sürecinden sonra Türkoğlu hizmetlerinde hiçbir aksama yok. Çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. 75 yataklı devlet hastanemiz, Nurdağı ve Kahramanmaraş arası duble yolumuzun sıcak asfalt kaplaması, Türkiye'nin en büyük Lojistik merkezi ve 5 bin kişilik Türkiye’nin dördüncü büyük Cezaevi kompleksinin inşaatı hiçbir gerileme olmadan devam ediyor. Avrupa'nın ve Amerika'nın istediği bunları durdurmak ama biz çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz.

OSB YATIRIMLARI DURMADI

Olayların neticesinde biraz güven bunalımı yaşandı FETÖ ile beraber içeriye alınan iş adamları oldu. Türkoğlu organize sanayi bölgesinde yatırımlar hiç durmadı altyapı yatırımlarını bitirmiştik. Şu anda fabrikaların kaba inşaatları başladı ama bu durumun daha iyi olması için Türkiye'nin güvenli bir ülke olması gerekiyor. Bu irade hem halkımızda hem de hükümetimizde var.

NÜFUS ARTTI KONUT İHTİYACI VAR

15 Temmuz bizim için çok kötü bir tecrübe oldu ama bir musibet bin nasihatten iyidir. Muhalefet partilerinin ve muhalefetteki vatandaşlarımızın arasında barış ve kaynaşma havası oluştu. Bu bizim istediğimiz en büyük temennimizdi. Bu huzurlu ortamı da sağladıktan sonra inşallah ekonomiye fabrika ayarları yaparak devlet yatırımlarına devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla Bankalar faiz oranlarını düşürdü. Sektörde ve belediye yatırımlarında güzel artış görüldü. İyi bir ivme yakaladık. TOKİ’nin 200 konutluk yatırımı var. Bittiği takdirde tekrardan 500’e yakın bir konut yatırımı yapılacak. Konut satışlarının artması ekonominin iyi gittiğini gösteriyor. Sanayileşen ve gelişen Türkoğlu’nda nüfus oranı arttı. Bununla birlikte göç almaya başladık. Bu da konut ihtiyacını artırdı. Bu ihtiyaca cevap verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.