Yatırımlar tam gaz devam ediyor

Yatırımlar tam gaz devam ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Yatırımlar tam gaz devam ediyor

Emitaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tüfekçi 15 Temmuz fetö darbe girişiminin ekonomiye nasıl etki ettiğini anlattı. Tüfekçi, yatırımların kaldığı yerden devam ettiğini söylerken, Kendi çıkarı için döviz artar diye bekleyenlerle, hükümete destek için döviz bozduranların aynı kefeye koyulmaması gerektiğini söyledi.

İŞ ADAMLARIN CESARETİ TAKDİR EDİLMELİDİR

15 Temmuz gecesi Türkiye'nin Bölünmez bütünlüğüne karşı ve bunun yanında ekonomisine ve gelişmişliğine karşı hain bir darbe girişiminde bulunuldu. Türk milleti dış güçlerden emir alan bu hainlere fırsat vermedi. Hiçbir iş aksamadan devam ediyor. Hükümetimizin bu süreçte yatırım yapan işadamlarının, cesaretini takdir etmesi gerekir. Bu iş adamlarına gerekli destek ve teşviklerin verilmesi gerekiyor.
 

VERGİ BARIŞI, FAİZ İNDİRİMİ…

Hükümetin faiz indirimi kararı ekonomiye olumlu yansıdı. Vergi barışının biraz daha şekillenmesi düşüncesindeyim. Biz vergimizi zamanında ödedik. Hükümet vergisini ödeyemeyenlere indirimde bulundu birde vergisini zamanında ödeyen şirketler var. Ekonomiyi canlı tutma adına yapılmış başarılı bir çalışma ama zamanında ödeme yapan şirketler içinde bir iyileştirme olması gerekir diye düşünüyorum.  
 

FARKLI SEKTÖRLERE YATIRIM

15 Temmuz darbe girişimi sürecine yatırımlarımızı duraklatmadık. Yatırımlarımız kaldığı yerden devam ediyor. Hatta farklı sektörlere gidip oralarda yatırım yapmayı planlıyoruz. Toplum olarak rahatladık, psikolojik olarak rahatladık.  millet barış içerisinde çalışıyor.

AYNI KEFEYE KONULMAZ

Bizler Reel iş yapıyoruz. Önümüzdeki süreç paradan para kazananlar için olumlu geçmeyecektir. Reel iş yapanların önünün açılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte döviz artar diye bekleyenlerle, hükümete destek olması adına dövizini bozduranlar aynı kefeye koyulmamalıdır. Bunlardan biri FETÖ ile işbirliği içinde olanlardır, diğerleri ise tankın önüne çıkarak kendini feda edenlerdir. 
AK PARTİ MİLLETE GÜVEN VERDİ

AK Parti'nin izlediği ekonomik politikalarla millete güven geldi. AK Parti rahatladı 2-3 yıldır zor giden ekonomi bundan sonra düzelecektir. Ülkeye bir işgal girişimi  yapıldı, buna rağmen borsa düşmedi, döviz yerinde kaldı. Büyük projelerin hepsi tam gaz devam etti. Esnaf işinin başından ayrılmadı, sanayici işine devam etti. Bu kadar krizde bunların hepsinin bir arada olması mucize gibi bir şeydir. İktidarın, bu konuda millete verdiği güven çok önemlidir.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum