YAZIN KEYFİ YAZ SPOR OKULLARINDA ÇIKIYOR

Çocukların kullanacağı malzemeler ve ulaşım dahil olmak üzere tamamen ücretsiz olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, yaklaşık 4 bin öğrencinin katılımı ile yoğun ilgi gördü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2015 09:40
YAZIN KEYFİ YAZ SPOR OKULLARINDA ÇIKIYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin sağlıklı ve sporcu nesiller yetiştirilerek, çocukların spora yönlendirilmesi amacıyla her yıl organize ettiği "Yaz Spor Okulları"  yaklaşık 4 bin öğrencinin katılımıyla başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Tesisleri’nde gerçekleştirilen açılış törenlerine AK parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile diğer protokol mensupları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, öğrenciler veliler ve basın mensupları katıldı.

_6.jpg_3.jpg

Açılışı konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında; “Gençlerimize sahip çıkmak örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin bilincinde, vatanına, bayrağına, toprağına sahip çıkacak olan çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Sporun her branşında tecrübeli hocalarımızla iyi bir eğitim vermenin hesabını yapıyoruz.

_5.jpg

Biz biliyoruz ki, çocuklarını ve gençlerini ihmal eden bir toplumun geleceği karanlıktır. Bu yüzden de çocuklarımıza yaptığımız yatırımı kendi geleceğimize yapılan yatırım olarak değerlendiriyoruz.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, alanında uzman eğitmen ve antrenörler nezaretinde futbol, yüzme, güreş, basketbol, kickboks, karate, badminton, voleybol ve tenis, branşlarında hizmet veriyor” diye konuştu.

_4-001.jpg

Aynı zamanda portatif yüzme havuzlarını da ilçelerde hizmete sunduklarına dikkat çeken Başkan Erkoç: “Bu yıl Yaz Spor Okulumuzun yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerini kendisine görev bilmiş bir belediye olarak, öğrencilerimize okul öncesi moral olması, imkânı olmayanlara ücretsiz bir imkân sunabilmek ve vakitsizlikten dolayı denize veya havuza gidememiş birçok yavrumuza havuz keyfi yaşatabilmek amacıyla "Havuzları Çocukların Ayağına Götürüyoruz" projesini başlattık.

6 Eylül tarihine kadar 11 ilçemizde ücretsiz olarak hizmet verecek 600 kişi kapasiteli her bir havuzun başında bay ve bayan 2 yüzme antrenörü, gece ve gündüz görev yapan 2 güvenlik görevlisi, 1 havuz koordinatörü olmak üzere 5 kişi bulunuyor. Ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla bu havuzlara götürebilir. İlçelerimizde hizmet verecek olan bu yüzme havuzlarımıza şu ana kadar yaklaşık 3 bin öğrenci müracaat etmiş durumda” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Milletvekili Mehmet Nuri Dilipak ise yaptığı selamlama konuşmasında çocukların spora yönelmelerinin geleceğimiz açısından da önem arz ettiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Erkoç ve Milletvekili Dilipak’a çocukları temsilen birer çiçek hediye edildi.

Başlama vuruşu Başkan Erkoç ve diğer misafirlerin katılımı ile yapıldığı Yaz Spor Okulu’na bu yıl;

Yüzmede 1726, Futbolda 1258, Güreşte 20,Kickboksta 70, Karatede 151, Badmintonda 10, Teniste 32, Voleybolda 45 ve Basketbolda 325 olmak üzere 9 ayrı dalda toplam 3 bin 637 öğrenci kayıt yaptırdı.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.