Yeni bir sıcak hava dalgası geliyor

Türkiye yarından itibaren yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Meteoroloji yetkilileri, bir hafta boyunca etkili olacak sıcak hava nedeniyle hava sıcaklığının Mersin’de 35, Adana’da 37, Gaziantep’te 39 dereceye yükseleceğini...

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2017 16:59
Yeni bir sıcak hava dalgası geliyor

Türkiye yarından itibaren yeni bir sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Meteoroloji yetkilileri, bir hafta boyunca etkili olacak sıcak hava nedeniyle hava sıcaklığının Mersin’de 35, Adana’da 37, Gaziantep’te 39 dereceye yükseleceğini bildirdi. 
Meteoroloji Adana 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapılan son değerlendirme ve tahminler çerçevesinde yarından itibaren önümüzdeki 1 hafta boyunca Türkiye’nin sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta sonuna kadar ülke genelinde yağış beklenmezken, hava sıcaklıkları tüm yurtta hissedilir derecede artacak ve mevsim normallerinin 5-9 derece üzerinde seyredecek.
Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca en yüksek hava sıcaklığının Adana’da 36-37, Mersin’de 35, Osmaniye’de 37-38, Hatay merkezde 35-36, Kahramanmaraş’ta 39, Kilis ve Gaziantep il merkezlerinde 39 dereceye yükseleceği tahmin ediliyor.
Mevsim değişikliği ile birlikte ani sıcaklık değişimleri ve özellikle iç kesimlerde gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki yüksek farktan dolayı meydana gelebilecek sağlık problemlerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.