YENİ SİSTEM ŞART

YENİ SİSTEM ŞART

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
YENİ SİSTEM ŞART

Kardeşler Güven Petrol LTD.ŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kara 2016 yılında Türkiye’deki gelişmeleri, yapılan yatırımları ve Kahramanmaraş’ın 2016 yılındaki gelişmelerini gazetemize değerlendirdi.

Anayasa değişikliğinin Türkiye için gerekli olduğunu belirten Kara, Parlamenter sistem yerine artık yeni bir sistem gelmesi gerektiğini ifade etti.

2016 yılını ekonomik olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkemiz açısından ekonomik şartları ortada. Allaha şükür devletimizin ve milletimizin destekleriyle ekonomimizi olumlu bir yöne çevirdik. Kendi alanımızda baktığımızda daha önce yabancı firmayla çalışıyorduk. Ama şimdi yerli firmaya geçtik. 2016 yılı bizim açımızdan başarılı bir yıl olarak geçti.

Hükümetin ekonomik politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hükümetimizin ekonomik politikasını olumlu buluyorum. Devletimizin genel uygulamaları iyi durumda. Daha da iyiye gideceğine inanıyoruz. 2017 yılından daha umutluyuz, yaşadığımız olayları devletimiz ve milletimiz birlik içerisinde olup atlattık. Ekonomimiz bu seviyelerin daha da üstüne çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Kahramanmaraş 2016 yılında ekonomik anlamda nasıldı?

Esnaflar ve tüccar arkadaşlarımız yoğun çalıştıkları için ekonomiden olumsuz etkileneceklerini sanmıyorum. Kendi kaynaklarını geliştirmeye çalıştıkları zaman ve devletimizin desteğini de aldıktan sonra daha büyük yerlere gelecektir.  Hükümetimizin çıkardığı ekonomik paketler sayesinde esnafların biraz nefes aldığını belirtmeliyiz. Bu ekonomik politikaların yeni yılda artarak devam edeceği kanaatindeyim. 2017 yılının da esnaflarımız için daha iyi bir ekonomik yıl olarak geçeceğinden eminim.

Anayasa değişikliğiyle Türkiye daha güçlü bir sisteme geçer mi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Daha önce yaşadıklarımıza bakarak halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı mevcut şartlardan çok daha iyi çalışıp karar alacak. Bu yeni Anayasa Değişikliği ile sistemsel pürüzlerin birçoğunun aşılacağını düşünüyorum. Siyasi istikrarın sağlanması konusunda çok büyük bir adım bu yeni Anayasa Paketi, Bu paketin Türkiye’yi üst sıralara taşıyacağına eminim.

Biz daha önceki yıllarda 38 milletvekiliyle halkın istemediği bir hükümeti gördük. Ağır şartlarla ilerleyen hükümetler gördük. Türkiye aynı zamanda azınlık hükümetlerinden kurtulacak.

Kahramanmaraş Anayasa Değişikliği referandumunda sonuç nasıl olur?

Ben Kahramanmaraş’tan yüzde 95 civarında olumlu tepki bekliyorum. Ama bu sürecin Kahramanmaraş a iyi anlatılması lazım. Kahramanmaraş daha önceki dönemlerde gündeme gelen ama bir türlü verilmeyen bakanlıklarımız artık verilir hale geldi. Bu desteklerle Kahramanmaraş ciddi yatırımlar aldı. Başbakan yardımcımızın da destekleriyle daha da gelişiyoruz ve daha fazla destekler bekliyoruz. Kahramanmaraş ulaşım açısından çok gelişti. Çevre illere bağlantı yollarımız çok iyi durumlara geldi. Daha fazlasını da Başbakan yardımcımızdan bekliyoruz ve yapacağına inanıyoruz.

Belediye hizmetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Belediyecilik hizmetleri profosyonelce yürüyor. Halkın isteklerine yönelik yapılan bu hizmetleri takdir ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızın daha önceki dönemlere göre yapmış olduğu hizmetler göz doldurucu seviyede. Başkanımıza başarılarının devamını diliyorum ve Kahramanmaraş’a yapılan yatırımların artarak devam etmesini arzuluyorum. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.