YGS'ye Kahramanmaraş başarısı... Türkiye ikincisi oldu

YGS'ye Kahramanmaraş başarısı... Türkiye ikincisi oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2017 18:11
YGS'ye Kahramanmaraş başarısı... Türkiye ikincisi oldu

Kahramanmaraş’tan gelerek Ankara'da eğitimini sürdüren Beyza Gürbüz, YGS’de Türkiye 2’ncisi oldu. 


Muradiye Özel Nene Hatun Kız Lisesi 12. sınıf öğrencisi Beyza Gürbüz, 2 milyon 162 bin 895 kişinin girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) büyük başarı göstererek YGS-1, YGS-2 ve YGS-6 alanlarında Türkiye 2’ncisi oldu. Kahramanmaraşlı olan ve Ankara’da Muradiye Okullarının yurdunda kalan Gürbüz, YGS’ye hazırlık döneminin güzel bir süreç olduğunu ve çok verimli zaman geçirdiklerini belirterek, “Sınıf ortamımız çok iyiydi, çalışmamızı bu destekledi ve başarıya bu sayede ulaştık. Düzenli çalıştık ve programlıydık. Bu hepimizi rahatlattı. Çünkü program olmadan bir boşlukta hissediyor insan. Hocalara çok soru sorduk. Sürekli öğretmenler odasındaydık ve hocalarımız sürekli bizim sorularımızı çözdüler. Sınıf arkadaşlarımızla hep birlikte çalıştık. Birbirimizi çok destekledik. Çözemediğimiz soruları hep birbirimize sorduk. Bu sınıf ortamını çok güzelleştirdi ve şu an sadece ben değil, sınıfta birçok dereceye de ulaştık. Hepimiz çok mutluyuz. Bu zaten YGS öncesi için de, sonrası için de LYS adına da bizi çok olumlu etkiledi” şeklinde konuştu.

"Tıp istiyorum, doktor olmak benim için özel bir şey”
Böyle bir sonucu beklediğini dile getiren Gürbüz, “İyi bir şeyler bekliyordum tabi. Direkt ben 2’nci olmak istiyorum, 1’inci olmak istiyorum diye bir şey değil. İyi bir netice bekliyorduk, çok şükür böyle oldu. İnşallah LYS’de de daha iyi derecelerle okul olarak elde ederiz. Tıp istiyorum, doktor olmak benim için özel bir şey. Doğrudan insanlarla muhatap olmak, doğrudan yardımcı olabilmek gerçekten çok motive edici bir şey” ifadelerini kullandı.
Muradiye Özel Nene Hatun Kız Lisesi Müdürü Ahmet Aldanma ise öğrencisinin başarısıyla ilgili olarak, “Öğrencimizle beraber tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Muradiye olarak 30 yıllık bir kurumuz. Bu kurumun her anında planlı, programlı bir çalışmanın, emeğin, azmin ve sabrın bir sonucu. 3 ayların başlangıcının bereketini kurumumuz olarak yaşıyoruz” dedi. 
Muradiye Öğretim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Hayrullah Karakuş ise öğrencilerinden Beyza Gürbüz’ün YGS’de elde ettiği başarıdan dolayı kendisini tebrik ederek, şunları kaydetti:
“İnanıyorum ki Muradiye’nin bir vakıf olarak 40 yıllık hizmet süresi içerisinde hep şuna inandık, kurucularımız da onu emrettiler; önce insan sonra milli ve manevi değerler çerçevesi içerisinde çift katlı kuş olabilme becerisi kazandırmak. Yarınlara dair umutlarımız devam etmesi için iyi insan, mükerrem insan yetiştirmek çabası ve gayreti içerisindeyiz. Bu man
ada temsili gerçekleştiren Nene Hatun okullarına da teşekkürlerimi ve tebriklerimiz iletiyorum.” 

KAYNAK: İha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.