Yiğit ailesi yardım bekliyor

Kahramanmaraş’ta yaşayan hemofili gibi birçok genetik hastalıkla mücadele eden iki çocuk sahibi baba kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ocak 2019 14:53
Yiğit ailesi yardım bekliyor

Kahramanmaraş’ta yaşayan 38 yaşındaki Hacı Ahmet Yiğit birçok genetik hastalıkla mücadele ediyor. İki çocuk babası Yiğit hastalıklarından ve engellerinden dolayı çalışamadığını belirtirken “Engelli ve bakım aylığı alıyoruz bu geçim ve tedavi masrafları için yeterli olmuyor. Hemofili, Cushing Sendromu, Epilepsi gibi rahatsızlıkların yanı sıra kalçalarda çürüme mevcut. Bu hastalıkların tedavisini kamu hastanelerinde yapamıyorlar. Kahramanmaraş’ta bulunan hastanelerin teçhizatı tedavi için yeterli değil. Doktorların yaptığı açıklamalar doğrultusunda eğer 5 ay içerisinde ameliyat gerçekleşmezse yatağa bağımlı bir şekilde hayat süreceğim yönünde bilgiler verildi. Söz konusu ameliyat Türkiye’de iki hastanede yapılıyor ve bedeli 100 bin TL” dedi.

yigit-ailesi-yardim-bekliyor.jpg

İKİ ÇOCUĞUMDA HASTA

Rahatsızlıkların genetik olması dolayısıyla 2 çocuğunun da kendisinin taşıdığı hastalıkları taşıdığını belirten Yiğit; “13 yaşın bir kız çocuğum ve 1 buçuk yaşında erkek çocuğum var genetik dolayısıyla iki çocuğumda hastalıkla mücadele ediyor. Doktorların verdiği bilgilerle öğretmenleriyle de görüştük. En ufak bir darbe ölüm riskiyle karşı karşıya” dedi

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.