Yöresel ürünlerde tercih noktası Gaffaroğlu

Sucuk, Pestil, Bastık, Siyah üzüm ve ceviz gibi yöresel ürünleri 35 ilde sergileyen ve satışa sunan Gaffaroğlu Yöresel Ürünleri Kahramanmaraş’ın tanıtımı için büyük adımlar atıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2017 11:23
Yöresel ürünlerde tercih noktası Gaffaroğlu

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gaffaroğlu Yöresel Ürünleri İşletme Sahibi Mehmet Öztürk 35 ilde bayileri olduğunu ve ürünlerinin Türkiye genelinde çok beğenildiğini söyledi.

Mehmet Öztürk açıklamasında; “Sucuk, pestil, bastık siyah üzüm ceviz üretimi yapıyoruz. Köyde doğal pekmez yapıyoruz. Bertiz bölgesinin cevizini ve pekmezini kullanıyoruz. Ürünlerin üretimini kendimiz yapıyoruz ve 35 ilde bayilerimiz var. İşimizle birlikte Kahramanmaraş’ın tanıtımını da yapıyoruz. Şehir dışından tüketicilerimiz ürünlerimizi çok beğeniyor. Fiyat açısından olumlu geri dönüş alıyoruz. Bizim girdiğimiz pazardan diğer firmalar geri adım atıyorlar çünkü biz kalite ve fiyat açısından diğer firmalara göre daha avantajlıyız.

yoresel-urunlerde-tercih-noktasi-gaffaroglu1.jpg

Gaffaroğlu Yöresel Ürünleri hem kalite, hem fiyat hem de Kahramanmaraş’ın tanıtımı açısından mücadele ediyor. Kahramanmaraş’ın tanıtımında etkin rol oynadığımıza inanıyoruz. Ben 15 yaşımdan beri bu işle uğraşıyorum. İlk olarak köyde başladık ve yoğun talebi gördük. Sonrasında bu işi büyütmek istedik ve fabrikasyon üretime başlamaya karar verdik. Daha büyük tesisler kurmak istiyoruz. Bu bölgemiz artık bir şıra pazarı olma yolunda ilerliyor. Burada bizim gibi yöresel ürünler üreten firmalar var. Geçtiğimiz günlerde Bursa’dan birisi geldi. Buraya birçok ilden gelen var. Şehir dışından gelip yöresel ürünlerimizi alanlar var. Biz kaliteye önem veriyoruz. Kar marjımızı da yüksek tutmuyoruz ve tercih ediliyoruz. Hijyen konusunda da titiz davranıyoruz” dedi.

yoresel-urunlerde-tercih-noktasi-gaffaroglu2.jpg

ALAN SIKINTISI VAR

Hal bölgesinde alanların çok dar olduğunu ve üretim kapasitelerinin yetersiz olduğunu belirten Mehmet Öztürk; “Köylerden buralara gelip bu işi yapmak isteyen vatandaşlarımız var ama yer sıkıntısı olduğu için gelemiyorlar. Biz şıracılar olarak daha geniş, üretim kapasitesi yüksek olan ve istihdam sağlayabileceğimiz işyerleri istiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bize yer temin etse, kirasını versek ve kullansak çok güzel olur. Bir yöresel pazarımız olsun istiyoruz. Büyük firmalar bizden ürün istiyor ama üretim kapasitemiz kısıtlı olduğu için yetişemiyoruz. Bizim büyük alanlarımız olsa daha fazla üretim yaparız daha fazla katkı sağlarız” açıklamasını yaptı.

HAL BÖLGESİNİN SORUNLARI

Hal bölgesinin sorunlarına da değinen Mehmet Öztürk; Hal bölgesinin çok ciddi trafik sıkıntıları var. Özellikle hafta başı ve bayramlarda. Bölgemizde ciddi anlamda temizlik sorunu var. Buradaki temizlik işçilerimiz yetersiz kalıyor. Belediyelerimizden buraya destek vermelerini istiyoruz. Aynı zamanda bu binalar çok eski yapı olduğu için elektrik problemleri baş gösteriyor. Daha doğalgaz gelmedi. Doğalgazımız olsa üretim yapan işletmelerin kapasitesi artacak. Binalarımızın yapıları da çok zayıf” diyerek sözlerini sonlandırdı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.