YÜKSEK KATILIMLI BİR SEÇİM OLDU

Kahramanmaraş Ticaret ve SANAYİ Odası Meclis Üyesi Ökkeş Arslan Şerefoğlu Odası seçimlerde tek başkan adayı olmasına rağmen katılımın yüksek olduğunu belirterek, yeni dönemde yoğun bir mesainin kendilerini beklediğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:51
YÜKSEK KATILIMLI BİR SEÇİM OLDU

   KMTSO’ nun eski yönetiminin oldukça başarılı olduğuna değinen Şerefoğlu, yeni oluşan yönetim ve meclis üyelerinin de bu başarı çıtasını yükseltmek için uğraş vereceklerine canı gönülden inandıklarını dile getirdi. Daha genç ve dinamik bir yapının oluştuğuna dikkat çeken Şerefoğlu bu ekibin birbirlerini zamanla daha iyi tanımasıyla Kahramanmaraş adına güzel işler başaracaklarını kaydetti.

SAĞLIKTA NORM KADRO VE FİYAT POLİTİKASI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Yeni meclis çatısı altında sağlık grubu olarak sağlık sorunlarını oda bünyesinde direk çözebilme imkanına sahip olamadıklarını belirten KMTSO  Meclis Üyesi Ökkeş Arslan Şerefoğlu, özellikle özel sağlık sektörünün önünün açılması, sağlıkta norm kadro oluşması, ve fiyat politikasının değiştirilmesi adına seslerini duyurmaya çalışacaklarını kaydetti. 2003 yılında SGK’nın özel sağlık kuruluşlarıyla yapmış oldukları sözleşmede fiyatların şu anki haline göre oldukça yüksek bir meblağda olduğunu belirten Şerefoğlu, o dönemde oldukça ciddi yatırımlar yapıldığını hatırlatarak, hükümetin daha sonraki dönemlerde iki üç defa fiyat indirimine gitmesiyle birlikte bu yatırımların önünün kesildiğini söyledi. Özellikle 1 Ekim 2008 yılında hükümetin özel sağlık hizmetleri satın alma paket program fiyatını yaklaşık yarı yarıya düşürmesiyle mevcut yatırımların durma noktasına geldiğini söyleyen Şerefoğlu, kadronun da fazlalaştırılmasına izin verilmediği için günümüz itibariyle sağlık sektörüne yatırım yapmanın zorlaştığını kaydetti. Şerefoğlu, sağlık çalışanları olarak fiyat politikasının ve kadro genişletilmesi konusunun ilgililer tarafından bir kez daha gözden geçirilerek iyileştirilmesi yönünde beklenti içerisinde olduklarını dile getirdi.

KMTSO TÜM KURULULUŞLARLA İYİ DİYALOG İÇERİSİNDE BULUNMALI

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken KMTSO  Meclis Üyesi Ökkeş Arslan Şerefoğlu, her bir oda üyesinin maddi ve manevi olarak iyi konumda ve iş bitirici rolde olduklarını söyleyerek istedikten sonra başaramayacakları iş olamayacağını kaydetti. Bu bağlamda özellikle KMTSO’nun yerel ve idari yönetimler kısacası tüm kurum ve kuruluşlarla iyi diyaloglar içerisinde ve daha barışçıl olması gerektiğini söyleyen Şerefoğlu, un, şeker ve yağ örneğini göstererek ‘’yeter ki helva yapmasını bilelim’’ diye konuştu. Odanın direk olarak siyasetçilerden bir beklenti içerisinde olmaması gerektiğini hatırlatan Şerefoğlu, şehrimizin menfaatleri konusunda görüşler ne olursa olsun birlikte hareket edebilmenin önemli olduğunu söyledi.

MESLEK KOMİTELERİ ÇOK AKTİF ÇALIŞMADILAR

Ticaret ve Sanayi Odasında sorunların ve projelerin yönetime ulaşması noktasında çok önemli bir konumda olan meslek komitelerinin çok aktif bir şekilde çalışmadıklarını üzülerek söyleyen KMTSO  Meclis Üyesi Ökkeş Arslan Şerefoğlu,buradaki eksikliğin yönetimden mi yahut komitelerden mi kaynaklandığını ivedi bir şekilde araştırıp, ‘’meslek komitelerini daha aktif bir hale getirmek gerekir’’ şeklinde konuştu. Özellikle meslek komitelerindeki kişilerin görevlerinin bilincinde olmaları gerektiğini dile getiren Şerefoğlu, meslek komitelerinin sorunları odaya taşımada bir köprü vazifesi gördüklerini belirtti. Bu zamana kadar meslek komitelerinde görev alanların maalesef kendi meslek gruplarının sorunlarını tam anlamıyla masaya yatıramadıklarını yahut sorunların çözülebileceğine kendilerini inandıramadıklarını söyleyen Şerefoğlu, günümüzün proje devri olduğunu hatırlatarak ‘’proje üretmeden hiç kimse gelip te size teşvik ya da para vermez, proje üretecek ve bu projeyi gerekli birimlere ulaştıracaksınız ki ondan sonra devlet size yatırımlar yapmanız için imkanlar sunacak’’ diye konuştu. Şerefoğlu, özellikle bu bilinçten yola çıkılarak meslek komitelerinin yeni dönemde çok daha aktif çalışarak sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini meclise taşımalarını umut ettiklerini söyledi.

EN KOLAY ŞEY BİRİLİERİNE KIZMAKTIR

Kahramanmaraş’ın gelişime açık ve müteşebbisi oldukça fazla olan bir il olduğunu kaydeden Şerefoğlu, günümüzde en kolay şeyin birilerine kızmak olduğunu belirterek, kızmadan, kırmadan, kırılmadan, barışçıl ve iyi diyaloglarla, emin adımlarla ilerlendiğinde her şeyin üstesinden gelineceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.