Yüzde yüz doğal Erçelebi’nin damak farkı

Yüzde yüz doğal Erçelebi’nin damak farkı

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2017 09:12
Yüzde yüz doğal Erçelebi’nin damak farkı

Gaziantep’te kömürde kadayıf denildiği zaman ilk akla gelen Erçelebi Künefe kaliteden ödün vermeden Kahramanmaraş’ta da lezzetini vatandaşa sunuyor. Kuruluşundan bu yana değer kaybetmenin aksine sürekli yükselişe geçen Erçelebi Künefe Kahramanmaraş’ta birçok ilke imza attı. Gazetemize açıklamalarda bulunan Erçelebi Künefe ortaklarından Ahmet Yıldırım, künefe yapımında kullanılan malzemelerin üretimini de kendilerinin yaptığını söyledi.

Geçmişten günümüze Erçelebi Künefe’den ve hizmetlerinden bahseder misiniz?

Erçelebi Künefe 1972 yılında Gaziantep’te ortaklarımızdan Mehmet Kılınç’ın babası tarafından kurulmuştur. İlk aşamalarda sadece peynirli künefe üzerinden hizmet veriyorduk. Ama günümüzde fıstıklı, peynirli fıstıklı, kaymaklı ve hatta meyveli çeşitleriyle hepsini kömürde yapılmak şartıyla geliştirdik. Aynı zamanda kullandığımız bütün mamullerimiz doğaldır.

Kahramanmaraş’ta dostlarımızın olması bizi buraya getiren sebeplerden birisi oldu.  Yaklaşık 46 yıllık birikimimizi Kahramanmaraş’a taşıdık. Bizim hizmetimiz de doğal. Kullandığımız malzemelerin hepsi Gaziantep’in el emeği göz nuru olan malzemelerdir. Müşterilerimiz bunlardan çok memnunlar. Bizi farklı kılan en büyük özellik pişirimi kömürde yapıyor olmamızdır. Ve kömürde pişirdiğimiz mamuller diğerlerine göre daha lezzetlidir.

er1.jpg

Erçelebi Künefe’nin Kahramanmaraş’taki izlenimi hakkında bilgi verir misiniz?

Kahramanmaraş’ta bir yılı doldurmak üzereyiz. Kahramanmaraş halkından çok memnunuz ve damak zevklerini çok iyi biliyorlar. Gaziantep fıstığı ile Kahramanmaraş dondurmasını birbiriyle buluşturduk. Ve Kahramanmaraş’ta ‘tüm fıstıklı’ dondurmayı ilk olarak biz yaptık. Lezzet anlamında yeni türler ortaya çıkardık. Kahramanmaraş’ta bu işin sanatkârları var. Biz bir çeşit daha kattık. Katmer çeşitleri yapmaya başladık. Bütün ürünlerimizde yüzde yüz doğallık söz konusu. Katmerin de dondurmalısını yapıyoruz ve bu da Kahramanmaraş’ta bir ilk.

er2.jpg

Ramazan Ayına özel programlarınızdan ve menü içeriğinden bahseder misiniz?

Mekanımızın dizaynına çok önem gösterdik. 200 kişilik kapasitemiz var. Ramazan ayında sahura kadar açık olacağız ve sahurda özel menüler hazırlayacağız. İftar için de bir menü geliştireceğiz. Normal zamanlarda Pazar günleri özel ve doğal çeşitlerimizle Gaziantep’in damat tadını Kahramanmaraş’a taşımaya çalışıyoruz.

Süt ve meyve ikramı yapıyoruz. Gaziantep’te sütü sadece Erçelebi ikram ediyor. Biz bunu Kahramanmaraş’ta da yapıyoruz. Sütün insanları ciddi anlamda rahatlattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Süt ve kaymağı ilk kez biz ikram etmeye başladık. Süt boğazı temizlediği için her zaman aynı tadı almanızı sağlıyor. Biz bu hizmeti verdikten sonra diğer firmalar da bunu yapmaya başladılar. Bu ikram ülkemizde ciddi bir yatırım getirdi. Bizim sektörümüzde lazım olan süt ve kaymağı üreten tesisler çoğaldı. Bir anlamda ülke ekonomisine de katkıda bulundu. Müşterimize verdiğimiz bütün ürünleri kendimiz üretiyoruz. Dondurma imalatını kendimiz yapıyoruz. Genel anlamda müşterilerimize tatlının yanında verdiğimiz hiçbir ürünü dışarıdan almıyoruz. Türkiye genelinde birçok yemek firmasına satış yapıyoruz. Bu yemek firmaları yemek sonrasında müşterilerine bizim tatlımızı sunuyorlar. Ne kadar isim duyurmamış olsak da tercih edilen bir firmayız.

Biz insanları misafir olarak davet ediyoruz. Gelsinler lezzetlerimizi tatsınlar ve bizi eleştirsinler. “

er3.jpger4.jpg

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.